Λίνεκερ: Απολύθηκε από το BBC για κριτική στην κυβέρνηση (pic)

Η διοίκηση του BBC αποφάσισε την απομάκρυνση του παλαίμαχου άσου Γκάρι Λίνεκερ για σχόλια που έκανε σχετικά με τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης

Λίνεκερ: Απολύθηκε από το BBC για κριτική στην κυβέρνηση (pic)

Στην απομάκρυνση του Γκάρι Λίνεκερ από την παρουσίαση της εκπομπής «Match of the Day» προχώρησε το BBC μετά το σχόλιο του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή για την κυβέρνηση και τη μεταναστευτική πολιτική που ακολουθεί.

Ο 62χρονος, αφού είχε δηλώσει τη διαφωνία του σχετικά με αυτή, σε tweet του ανέφερε πως: «παρόμοιες μέθοδοι χρησιμοποιούνταν και στη Γερμανία τη δεκαετία του '30», αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί ναζιστικών πρακτικών από την αγγλική κυβέρνηση.

Από την πλευρά του, το BBC θεώρησε πως με τη συμπεριφορά του ο Λίνεκερ «παραβίασε τις οδηγίες του Μέσου» και πως «δεν θα έπρεπε να τοποθετείται σε κομματικά πολιτικά ζητήματα ή πολιτικές διαμάχες», για αυτό και προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια.

O παλαίμαχος επιθετικός της Εθνικής Αγγλίας παρουσίαζε την εκπομπή Match of the Day από το 1999 και είναι το πιο ακριβοπληρωμένο αστέρι του BBC, έχοντας κερδίσει περίπου 1,35 εκατομμύρια λίρες το 2020-21.