Τζον Χένρι: «Η Λίβερπουλ δεν θα είναι μη βιώσιμη με τις μεταγραφικές δαπάνες»

Ο κύριος ιδιοκτήτης της Λίβερπουλ, Τζον Χένρι λέει ότι η Λίβερπουλ δεν θα ακολουθήσει "μη βιώσιμα μονοπάτια" όσον αφορά τις μεταγραφικές δαπάνες, καθώς οι ιδιοκτήτες επιδιώκουν να επενδύσουν "με σύνεση" στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ.

Τζον Χένρι: «Η Λίβερπουλ δεν θα είναι μη βιώσιμη με τις μεταγραφικές δαπάνες»

Ο Τζον Χένρι απέκλεισε πρόσφατα την πλήρη πώληση της Λίβερπουλ, καθώς επιβεβαίωσε ότι η Fenway Sports Group βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορους ενδιαφερόμενους για μειοψηφικό πακέτο μετοχών του συλλόγου της Premier League.

Το καλοκαίρι εξελίσσεται σε μεγάλο για την Λίβερπουλ, καθώς απαιτούνται σημαντικές ενισχύσεις για να μετατραπεί ξανά σε διεκδικητή του τίτλου μετά από μια μεταβατική σεζόν. Ο μέσος της Μπορούσια Ντόρτμουντ Τζουντ Μπέλινγκχαμ είναι ο κορυφαίος στόχος τους.

"Συνεχίζουμε να χτίζουμε στην Λίβερπουλ με υπεύθυνο τρόπο", δήλωσε ο Χένρι στην Liverpool Echo.

"Έχουμε δει πολλούς ποδοσφαιρικούς συλλόγους (συμπεριλαμβανομένης της Λίβερπουλ στο παρελθόν) να ακολουθούν μη βιώσιμα μονοπάτια. Έχουμε και θα συνεχίσουμε να εστιάζουμε την προσοχή μας στη συνετή επένδυση στη μεταγραφική αγορά και παραμένουμε απίστευτα περήφανοι για την ομάδα μας.

Ταυτόχρονα, συνεχίζουμε να επενδύουμε στις προπονητικές εγκαταστάσεις, στην κεντρική κερκίδα μας και επί του παρόντος στην κερκίδα του Anfield Road. Όλα αυτά είναι φυσικές αντανακλάσεις της αποφασιστικότητάς μας και του πόσο σοβαρά παίρνει η Fenway Sports Group τις ευθύνες της για αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο".

"Ενώ επισημοποιήσαμε μια διαδικασία που έχει εντοπίσει πιθανούς επενδυτές για τον σύλλογο, παραμένουμε πλήρως προσηλωμένοι στη μακροπρόθεσμη επιτυχία του συλλόγου", πρόσθεσε ο Χένρι.

Νωρίτερα αυτή τη σεζόν ο πρόεδρος της FSG, Μάικ Γκόρντον, έκανε ένα βήμα πίσω, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Λίβερπουλ, Μπίλι Χόγκαν, να αναλαμβάνει μεγαλύτερες ευθύνες όσον αφορά την καθημερινή λειτουργία του συλλόγου. Ο Γκόρντον συμμετείχε σε μεγάλο βαθμό στην αναζήτηση νέων επενδύσεων.

"Ο Μάικ παραμένει πλήρως αφοσιωμένος στον σύλλογο. Πήρε άδεια για λίγο το χειμώνα, αλλά απέχει πολύ από το να αποσυρθεί", δήλωσε ο Χένρι.

"Ο Μπίλι συνεχίζει να αποτελεί κινητήρια δύναμη για τον σύλλογο. Ως Διευθύνων Σύμβουλος του συλλόγου, η αρμοδιότητά του είναι πολύ μεγαλύτερη από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι. Ο Γιούργκεν και ο Μπίλι είναι ένας πολύ δυνατός συνδυασμός και συνεργάζονται πολύ καλά".