Γκιμαράες: Σκέφτεται την μακροχρόνια παραμονή του στην Νιουκάστλ

Την μακροπρόθεσμη παραμονή του στην Νιουκάστλ σκέφτεται ο Μπρούνο Γκιμαράες

Γκιμαράες: Σκέφτεται την μακροχρόνια παραμονή του στην Νιουκάστλ

Ο Μπρούνο Γκιμαράες θέλει να γράψει το όνομά του στην "ιστορία" της Νιούκαστλ μένοντας και κερδίζοντας τρόπαια με έναν σύλλογο που πιστεύει ότι μπορεί να γίνει "γίγαντας" στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, παρά τις εικασίες που συνδέουν τον μέσο μακριά από το Τάινσαϊντ.

Είναι γνωστό ότι η Ρεάλ Μαδρίτης ενδιαφέρεται με ζέση για τον Βραζιλιάνο, ενώ ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα, χαρακτήρισε τον Γκιμαράες ως "εξαιρετικό, κορυφαίο μέσο" μετά την ήττα της Νιούκαστλ με 2-0 στο Etihad το Σάββατο.

Το συμβόλαιο του 25χρονου στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" έχει διάρκεια μέχρι το 2026, αν και η Νιούκαστλ επιθυμεί να δώσει βελτιωμένες συμφωνίες στα πολύτιμα περιουσιακά της στοιχεία, με τον Γκιμαράες να είναι ο καλύτερος όλων.

Την Κυριακή, στο ξενοδοχείο Ramside Hall στο County Durham, ο Γκιμαράες βραβεύτηκε με το βραβείο του παίκτη της χρονιάς για το 2022 από την Ένωση Συντακτών Ποδοσφαιρικών Συντακτών της Βορειοανατολικής Ευρώπης (FWA), μετά από μια υπέροχη πρώτη χρονιά μετά την ένταξή του από την Λυών έναντι 42,5 εκατομμυρίων ευρώ (35,3 εκατομμύρια λίρες).

"Ναι, το σκέφτομαι", δήλωσε ο Γκιμαράες, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να δει τον εαυτό του να μένει μακροπρόθεσμα στη Νιούκαστλ. "Όταν υπέγραψα (σκέφτηκα) ότι θα ήθελα να βάλω το όνομά μου στην ιστορία του συλλόγου. Νομίζω ότι το καταφέρνω, αλλά, φυσικά, για να μπει το όνομά μου εκεί, πρέπει να κερδίσω έναν τίτλο.

Ξέρω τι σημαίνει ένας τίτλος για την ιστορία του συλλόγου. Οι άνθρωποι μεγαλώνουν και δεν βλέπουν ποτέ τη Νιούκαστλ ως πρωταθλήτρια. Το κίνητρό μου εδώ είναι να κερδίσω έναν τίτλο για τον σύλλογο".

Το δέλεαρ της Ρεάλ Μαδρίτης είναι δύσκολο για οποιονδήποτε παίκτη να το απορρίψει, αλλά ο Γκιμαράες δήλωσε κατά την άφιξή του στο Τάινσαϊντ ότι πείστηκε από το όραμα των ιδιοκτητών, το οποίο είναι να μετατρέψουν την Νιούκαστλ σε παγκόσμια δύναμη.

Με μια συμμετοχή σε τελικό κυπέλλου και μια προσπάθεια πρόκρισης στο Champions League κατά την πρώτη του πλήρη σεζόν, ο Γκιμαράες είναι ανένδοτος ότι η Νιούκαστλ θα εκπληρώσει τις μεγάλες φιλοδοξίες της.

"Νομίζω ότι μπορούμε. Τα πάμε καλά", είπε, όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να πετύχει τις φιλοδοξίες του στο St James'. "Αν δούμε τι κάναμε πέρυσι, ήμασταν μια ομάδα που πάλευε με τον υποβιβασμό. Τώρα φτάσαμε σε έναν τελικό. Δυστυχώς, δεν τον πετύχαμε, αλλά τώρα παλεύουμε για το Champions League".