Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η μητέρα των μαχών!

Το μεγαλύτερο ντέρμπι της Αγγλίας, η μάχη των δύο μεγαλύτερων ομάδων του Νησιού, το Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεσπόζει στο πρόγραμμα της Κυριακής στην Premier League

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Η μητέρα των μαχών!

Το ντέρμπι που παρακολουθούν οι περισσότεροι φίλαθλοι κάθε χρόνο παγκοσμίως, οι δύο πιο επιτυχημένες ομάδες του Νησιού, η μάχη της Λίβερπουλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πάντα θα τραβάει τα βλέμματα.

Οι δύο μισητοί αντίπαλοι στα Βορειοδυτικά του Νησιού διασταυρώνουν σήμερα (18:30, Novasports) τα ξίφη τους με τις δύο ομάδες πέραν του γοήτρου να έχουν και πολύ ισχυρά κίνητρα για την νίκη.

Οι μεν γηπεδούχοι θέλουν να πλησιάσουν στους τρεις βαθμούς την τέταρτη θέση στην οποία βρίσκεται η Τότεναμ ενώ οι δε φιλοξενούμενοι θέλουν να μείνουν ζωντανοί στις ελπίδες που έχουν για τον τίτλο.

Ο πρώτος μεταξύ τους αγώνας διεξήχθη στις 28 Απριλίου 1894, όταν η Λίβερπουλ νίκησε με 2-0 την ομάδα του Νιούτον Χιθ. Έκτοτε το ντέρμπι έχει διεξαχθεί 209 φορές. Η Λίβερπουλ έχει κερδίσει το παιχνίδι 70 φορές, ενώ η Γιουνάιτεντ 81 φορές. Το ντέρμπι έχει λήξει ισόπαλο 58 φορές.

Τα ρεκόρ του ντέρμπι:

  • Η μεγαλύτερη εντός έδρας νίκη: Η Λίβερπουλ με 7-1 στο Άνφιλντ την σεζόν 1895-96.
  • Μεγαλύτερη εκτός έδρας νίκη: Η Λίβερπουλ με 5-0 στο ΌλντΤράφορντ τη σεζόν 2021-22.
  • Αγώνας με το υψηλότερο σκορ: 7-4 της Λίβερπουλ στο Άνφιλντ την περίοδο 1907-08.
  • Περισσότερες συμμετοχές: Ράιαν Γκιγκς της Μαν Γιουνάιτεντ με 48.
  • Τα περισσότερα γκολ της Λίβερπουλ: Μοχάμεντ Σαλάχ με 10 γκολ.
  • Τα περισσότερα γκολ της Γιουνάιτεντ: Οι Τζωρτζ Ουώλ και Σάντι Τέρνμπολ με 9 γκολ.

Η τελευταία συνάντηση μεταξύ των δύο ομάδων έγινε στις 22 Αυγούστου 2022, με νίκη 2-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ολντ Τράφορντ.