Φιορεντίνα - Μίλαν 2-1: Οι «βιόλα»... φρέναραν τους «ροσονέρι» τιμώντας την μνήμη του Αστόρι! (hls)

Η Μίλαν που είχε κερδίσει τα τρία τελευταία της ματς διατηρώντας την εστία της απαραβίαστη ηττήθηκε στο «Αρτέμιο Φράνκι» της Φλωρεντίας, με 2-1 από την Φιορεντίνα σ' έναν αγώνα που συνέπεσε με τα πέντε χρόνια από τον θάνατο του Ντάβιντε Αστόρι

Φιορεντίνα - Μίλαν 2-1: Οι «βιόλα»... φρέναραν τους «ροσονέρι» τιμώντας την μνήμη του Αστόρι! (hls)

Από τρεις νίκες στο πρωτάθλημα (και τέσσερις ανεξαρτήτως διοργάνωσης...) δίχως να δεχθεί γκολ προερχόταν η Μίλαν καταφθάνοντας στην Φλωρεντία για να παίξει με την Φιορεντίνα αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευθεί την ήττα της Νάπολι, από την Λάτσιο, χάνοντας από τους «βιόλα» με 2-1.

Η ομάδα της Τοσκάνης (με έμπνευση από την συγκινησιακή φόρτιση της συμπλήρωσης 5 χρόνων από τον χαμό του αδικοχαμένου Ντάβιντε Αστόρι...) έφτασε τις 4 νίκες στα τελευταία 5 ματς, αφού ήταν καταφανώς καλύτερη της αντιπάλου της.

Στο πρώτο μέρος το αποτέλεσμα ήταν 0-0 λόγω του γκολκίπερ Μενιάν και του Τομόρι που απέτρεψε πάνω στη γραμμή το 1-0, αλλά στην επανάληψη δεν υπήρχε διαφυγή για τους Μιλανέζους που δέχθηκαν δύο τέρματα..

Το πρώτο με πέναλτι του Νίκο Γκονζάλες (49') ενώ το 2-0 σκόραρε, με κεφαλιά καρφωτή, ο Γιόβιτς από σέντρα του Nτοντό (87').

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τεό Eρναντές με αριστερή βολίδα στον αιφνιδιασμό αλλά δεν αλλάξε το γεγονός ότι οι «ροσονέρι» πλέον υπολείπονται (και) της Λάτσιο και ισοβαθμούν με την Ίντερ έχοντας ματς περισσότερο...

Το προφίλ της 25ης αγωνιστικής:

Παρασκευή (3/3)

Νάπολι - Λάτσιο 0-1

(67' Βετσίνο)

Σάββατο (4/3)

Μόντσα - Έμπολι 2-1

(20' Τσούρια, 67' Ίτσο - 52' Σατριάνο)

Αταλάντα - Ουντινέζε 0-0

Φιορεντίνα - Μίλαν 2-1
(49' πεν. Nίκο Γκονζάλες, 87' Γιόβιτς - 90'+5' Tεό Ερναντές)

Κυριακή (5/3)

Σπέτσια - Βερόνα (13:30)

Σαμπντόρια - Σαλερνιτάνα (16:00)

Ίντερ - Λέτσε (19:00)

Ρόμα - Γιουβέντους (21:45)

Δευτέρα (6/3)

Σασουόλο - Κρεμονέζε (19:30)

Τορίνο - Μπολόνια (21:45)


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ