Κρίσταλ Πάλας: Ο Βιεϊρά ελπίζει ότι ο Ζαχά θα παραμείνει

Ο Πατρίκ Βιεϊρά δηλώνει αισιόδοξος ότι ο Γουίλφριντ Ζάχα θα παραμείνει στην Κρίσταλ Πάλας, παρά το γεγονός ότι ο εξτρέμ δεν έχει υπογράψει ακόμη νέο συμβόλαιο με τον σύλλογο.

Κρίσταλ Πάλας: Ο Βιεϊρά ελπίζει ότι ο Ζαχά θα παραμείνει

Το συμβόλαιο του Ζάχα λήγει στο τέλος της σεζόν, αλλά ο Βιεϊρά δεν έχει εγκαταλείψει την ελπίδα να πείσει τον 30χρονο να παρατείνει την παραμονή του.

"Δεν βλέπω κανέναν λόγο γιατί όχι", δήλωσε ο Βιέιρα. "Ο τρόπος που παίζει και δείχνει πάθος για να κερδίζει παιχνίδια, ο τρόπος που νοιάζεται για τους οπαδούς και τον σύλλογο, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει πιθανότητα να τον κρατήσουμε στον σύλλογο.

Αυτή θα είναι η απόφασή του. Αν υπάρχουν επιλογές και τις επιλέξει, θα είναι μια θλιβερή στιγμή, αλλά θα πρέπει να το σεβαστούμε. Μπορεί να θέλει να μείνει εδώ και να προσπαθήσει να πάει τον σύλλογο σε ένα διαφορετικό επίπεδο και να χτίσει κάτι που οι οπαδοί θα θυμούνται για πάντα.

Είναι ακόμα μερικά παιχνίδια και μερικοί μήνες πριν το σκεφτούμε αυτό (την κατάσταση του συμβολαίου) και με τον τρόπο που συμπεριφέρεται όπως προπονήθηκε, το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι να βοηθήσει τον σύλλογο, να βοηθήσει την ομάδα να κερδίζει παιχνίδια και να σκοράρει".

Ο Ζάχα, ο οποίος χρειάζεται άλλα 10 γκολ για να φτάσει τα 100 για τον σύλλογο, αναμένεται να επιστρέψει στην ομάδα για την αναμέτρηση με την Άστον Βίλα το Σάββατο, αφού έχασε τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια της Πάλας με τραυματισμό στον προσαγωγό που υπέστη στο δεύτερο ημίχρονο της ισοπαλίας χωρίς γκολ με τη Νιούκαστλ τον Ιανουάριο.

"Ο Γουίλφριντ προπονήθηκε τις τελευταίες δύο εβδομάδες με την ομάδα και αυτή την εβδομάδα δεν έχασε καμία προπόνηση, οπότε θα είναι στην ομάδα", πρόσθεσε ο Βιέιρα.

"Η επιστροφή του Γουίλφριντ είναι ένα ακόμη όπλο. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την αυτοπεποίθηση, την πίστη και την ποιότητα που έχει μπροστά στο τέρμα, αλλά αν θέλουμε να σκοράρει πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις ευκαιρίες και η ομάδα πρέπει να παίξει καλά.

Είναι ένας σημαντικός παίκτης για εμάς. Έχει την εμπειρία, μπορεί να βάλει γκολ και είναι ο ηγέτης της ομάδας.

Αλλά χρειάζεσαι αυτούς τους παίκτες γύρω σου με την ποιότητα που έχουμε για να αποδίδουν στο επίπεδο που ξέρουμε ότι μπορούν να κάνουν και πρέπει να το κάνουν εβδομάδα με εβδομάδα. Περιμένω περισσότερα από ορισμένους παίκτες της ομάδας για να αποδώσουν σε καλύτερο επίπεδο.

Δεν αφαιρεί την πίεση από άλλους παίκτες, είναι απλά μία ακόμη δύναμη, επειδή ο Γουίλφριντ μπορεί να πετύχει γκολ από την ατομική ποιότητα που δείχνει κατά τη διάρκεια των αγώνων. Η ευθύνη των παικτών γύρω του πρέπει να είναι επίσης τεράστια.

Δεν μπορούμε να εναποθέσουμε όλες τις ελπίδες μας σε έναν παίκτη. Θέλω όλοι να αποδώσουν όσο καλύτερα μπορούν, πολλοί παίκτες μπορούν να δώσουν περισσότερα στην ομάδα για να μπορέσει ο Γουίλφριντ να πετύχει αυτά τα γκολ.

Πάντα εξαρτάται τι είναι ένας θρύλος για σένα, αλλά για αυτόν τον σύλλογο θα είναι πάντα ένας θρύλος".