Άαρον Ράμσντεϊλ: «Η Άρσεναλ απολαμβάνει την πίεση για τον τίτλο στην Premier League»

Ο Άαρον Ράμσντεϊλ αποκάλυψε ότι η Άρσεναλ δεν ξέρει πώς να διαχειριστεί την πίεση της διατήρησης της διεκδίκησης του τίτλου, αλλά οι συμπαίκτες του απολαμβάνουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν.

Άαρον Ράμσντεϊλ: «Η Άρσεναλ απολαμβάνει την πίεση για τον τίτλο στην Premier League»

Οι πρωτοπόροι της Premier League αποκατέστησαν τη διαφορά πέντε βαθμών από την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή μετά τη νίκη τους με 4-0 επί της Έβερτον στο Emirates το βράδυ της Τετάρτης.

Η Άρσεναλ έχει συνηθίσει να αγωνίζεται πιο χαμηλά στον βαθμολογικό πίνακα τα τελευταία χρόνια, με τον Άαρον Ράμσντεϊλ να επιμένει ότι αυτός και η ομάδα του απολαμβάνουν τη διαφορετική πρόκληση.

"Είναι σίγουρα μια πίεση που είναι πολύ πιο ευχάριστη από την απέναντι πλευρά", δήλωσε ο 24χρονος μετά το παιχνίδι με την Έβερτον.

"Είναι μια απόλαυση και επειδή πολλοί από εμάς δεν έχουμε ξαναβρεθεί εδώ, δεν ξέρουμε πραγματικά πώς να το χειριστούμε.

Οπότε απλά μπαίνουμε και παίζουμε τα παιχνίδια σαν να ήμασταν 10οι, 12οι, με την ομάδα των συμπαικτών μας και προσπαθούμε να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια.

Και όταν παίζεις εδώ, σε αυτό το γήπεδο, ή ακόμα και εκτός έδρας, με τους οπαδούς, ειλικρινά είναι πολύ πιο εύκολο να παίζεις όταν τα πράγματα πάνε καλά και το απολαμβάνουμε".

Ο Ράμσντεϊλ, ο οποίος έχει ξεκινήσει και στα 25 παιχνίδια της Άρσεναλ στην Premier League φέτος, εντάχθηκε στο σύλλογο το καλοκαίρι του 2021 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Ο Άγγλος διεθνής υπέστη διαδοχικούς υποβιβασμούς από την πρώτη κατηγορία με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ και την Μπόρνμουθ πριν φτάσει στην Άρσεναλ και παραδέχθηκε ότι οι προηγούμενες μάχες του για την παραμονή έχουν αλλάξει την οπτική του.

"Ανακάλυψα με τον δύσκολο τρόπο ότι δεν μπορείς να πέσεις πολύ χαμηλά ούτε να ανέβεις πολύ ψηλά", πρόσθεσε.

"Αν χάσεις ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, αυτό δεν μπορεί να καταλάβει όλη σου τη ζωή, αλλιώς θα καθόμουν σε ένα σπίτι και δεν θα έβλεπα τον έξω κόσμο για μεγάλο χρονικό διάστημα της σύντομης καριέρας μου.

Προφανώς, θέλω να κερδίζω κάθε παιχνίδι και να τα πηγαίνω καλά, αλλά δεν είναι το Α και το Ω αυτή τη στιγμή.

Φυσικά, αν φτάσουμε στα τέσσερα, πέντε παιχνίδια για το τέλος και είμαστε ακόμα στην ίδια θέση, αυτό σίγουρα θα αλλάξει. Αλλά προς το παρόν, είναι απλά να παίζω με μια ομάδα φίλων μου και να το απολαμβάνω".

Η Άρσεναλ αγωνίζεται το Σάββατο με αντίπαλο την Μπόρνμουθ.