Λίβερπουλ: Για τις θυσίες που έχει κάνει μίλησε ο Φαν Ντάικ

Ο αμυντικός της Λίβερπουλ, Βίρτζιλ φαν Ντάικ μίλησε για τις προκλήσεις που έχει να παίζει κανείς στο υψηλότερο επίπεδο και τις θυσίες που πρέπει να κάνει για να παραμείνει σε φόρμα.

Λίβερπουλ: Για τις θυσίες που έχει κάνει μίλησε ο Φαν Ντάικ

Ο Βίρτζιλ φαν Ντάικ είναι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας από τότε που μετακόμισε στο Άνφιλντ πριν από πέντε χρόνια, με την ομάδα του να κερδίζει το 72% των αγώνων της Premier League όταν παίζει, έναντι μόλις 46% όταν δεν παίζει.

Οι Reds έχουν κερδίσει μόνο ένα από τα τέσσερα παιχνίδια που έχασε ο φαν Ντάικ φέτος και μετά την επιστροφή του από την πιο πρόσφατη αποχή του - έναν τραυματισμό στον προσαγωγό που απέκτησε εναντίον της Μπρέντφορντ τον Ιανουάριο - έχουν κρατήσει τρία διαδοχικά clean sheets.

Ο φαν Ντάικ άνοιξε το σκορ στη νίκη με 2-0 επί της Γουλβς το βράδυ της Τετάρτης και έφερε τη Λίβερπουλ πιο κοντά στην πρώτη τετράδα.

Είναι απελπισμένος να συνεχίσει να βοηθάει τους συμπαίκτες του προς αυτόν τον στόχο, ακόμη και αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσει προτεραιότητα στο ποδόσφαιρο έναντι άλλων στοιχείων της ζωής του.

"Παίζουμε κάθε τρεις με τέσσερις ημέρες, οπότε αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να θυσιάσεις αρκετά πράγματα. Θα ήθελα πολύ να περνάω χρόνο με την οικογένειά μου και τα παιδιά μου", δήλωσε.

"Αλλά προφανώς πρέπει να κάνω θεραπεία κάθε μέρα, να βεβαιώνομαι ότι τρώω σωστά και κάνω τα σωστά πράγματα για να είμαι έτοιμος για το επόμενο παιχνίδι.

Αυτή είναι η ζωή που ζούμε και είμαστε πολύ προνομιούχοι και πραγματικά το αναγνωρίζω αυτό, αλλά πρέπει να κάνεις αυτές τις θυσίες. Αυτό συμβαίνει στα παρασκήνια.

Προφανώς επέστρεψα από έναν αρκετά περίπλοκο τραυματισμό που είχα πριν από δύο χρόνια. Χρειάζεται θεραπεία, χρειάζεται χρόνος, χρειάζεται προσαρμογή.

Αυτός είναι ο τρόπος που πρέπει να χειριστώ τον εαυτό μου και δεν θα πω ότι είναι πάντα εύκολο, αλλά συμβαίνει.

Επιστρέφοντας από τον τραυματισμό στο γόνατο (χιαστός), έπαιξα όλα τα παιχνίδια της Premier League επειδή ήθελα να είμαι εκεί. Γι' αυτό δουλεύω σκληρά.

Αυτό που με πρόλαβε είναι ότι έπαιξα πάρα πολλά παιχνίδια ταυτόχρονα. Θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να παίξω, αλλά θα μπορούσα να είχα σκεφτεί και πριν από το Παγκόσμιο Κύπελλο, 'ας ξεκουραστώ λίγο για να είμαι έτοιμος'.

Αλλά δεν το έκανα γιατί θέλω να έχω επιρροή σε αυτή την ποδοσφαιρική ομάδα, αλλά δυστυχώς με πρόλαβε.

Δεν είμαι ρομπότ και νομίζω ότι το να έχω το Παγκόσμιο Κύπελλο και μετά να μην κάνω τίποτα για μια εβδομάδα και να επιστρέψω ίσως δεν ήταν η σωστή απόφαση".

Η Λίβερπουλ επιστρέφει στη δράση απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για την Premier League την Κυριακή.