Equipe: «Η FIFA θέλει να αγοράσει το Σταντ Ντε Φρανς έναντι 600 εκατομμυρίων ευρώ»

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της έγκυρης εφημερίδας, η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σκοπεύει να αποκτήσει το μεγαλύτερο στάδιο της Γαλλίας έναντι περίπου 600 εκατομμυρίων ευρώ.

Equipe: «Η FIFA θέλει να αγοράσει το Σταντ Ντε Φρανς έναντι 600 εκατομμυρίων ευρώ»

Σε μια όχι και τόσο συνηθισμένη κίνηση προχωράει η FIFA.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «L`Equipe», η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία φέρεται να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να αγοράσει το «Σταντ Ντε Φρανς».

Η εν λόγω προοπτική συζητήθηκε για πρώτη φορά στις 15 Φεβρουαρίου, κατά την διάρκεια συνάντησης του πρόεδρου της γαλλικής Δημοκρατίας, Εμανουέλ Μακρόν και του πρόεδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, δε, ο Μακρόν φαίνεται ότι βλέπει με καλό μάτι το εν λόγω ενδεχόμενο και οι εξελίξεις αναμένονται άμεσα!

Αξίζει να σημειωθεί ότι το μεγαλύτερο στάδιο της Γαλλίας ανήκει στο γαλλικό Δημόσιο και το διαχειρίζεται μια κοινοπραξία, ενώ το σχετικό συμβόλαιο των δύο πλευρών λήγει στις 30 Ιουνίου 2025.

«Το Σταντ Ντε Φρανς θα τεθεί σε διαγωνισμό πολύ σύντομα», αναφέρει πηγή που γνωρίζει το θέμα, αλλά διατηρεί την ανωνυμία της, ενώ σύμφωνα με τις σχετικές εκτιμήσεις, η τιμή του εμβληματικού σταδίου θα φτάσει στα 600 εκατομμύρια ευρώ.