Άρσεναλ: Θέλει καλύτερη εμφάνιση με την Έβερτον ο Αρτέτα

Ο Μίκελ Αρτέτα προκάλεσε τους παίκτες της Άρσεναλ να παρουσιάσουν βελτιωμένη απόδοση απέναντι στην Έβερτον, ώστε να εξασφαλίσουν τους τρεις βαθμούς το βράδυ της Τετάρτης (1/3, 21:45).

Άρσεναλ: Θέλει καλύτερη εμφάνιση με την Έβερτον ο Αρτέτα

Ήταν πριν από τρεις εβδομάδες όταν η Άρσεναλ υπέστη μόλις την δεύτερη ήττα της στη σεζόν, στο Goodison Park, στο πρώτο παιχνίδι του Σον Ντάις ως επικεφαλής των Toffees.

Ο Μικέλ Αρτέτα είναι ανένδοτος ότι μόνο μια πολύ καλύτερη εμφάνιση από αυτή στο Λίβεςρπουλ θα είναι αρκετή για να πετύχει η ομάδα του την νίκη .

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε πριν από τον αγώνα, δήλωσε: "Το θέμα είναι να κάνουμε πράγματα καλύτερα από ό,τι κάναμε όταν παίξαμε μαζί τους πριν από μερικές εβδομάδες και να κερδίσουμε το δικαίωμα να κερδίσουμε το παιχνίδι. Ελπίζω ότι αύριο θα παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι εκείνη την ημέρα.

Είναι όπως με κάθε αντίπαλο. Δείξαμε [στους παίκτες] τι κάνουν, τι είναι, τι περιμένουμε να κάνουμε για να προσπαθήσουμε να τους νικήσουμε και τίποτα διαφορετικό.

Με τον Σον, είναι αρκετά ξεκάθαρο τι έχει κάνει και από πού προέρχεται η επιτυχία που είχαν. Αύριο θα προετοιμάσουμε το παιχνίδι με τον κατάλληλο και παρόμοιο τρόπο [με τον εκτός έδρας αγώνα]".

Από την τελευταία μεταξύ τους αναμέτρηση, ο Ντάις είχε άλλα τρία παιχνίδια στον πάγκο και ο Αρτέτα πιστεύει ότι έχοντας λίγο περισσότερη ανάλυση για τον τρόπο που προσπαθεί να βάλει την Έβερτον να παίξει μπορεί να βοηθήσει, ενώ πιστεύει ότι η υποστήριξη του κοινού του Emirates θα αποδειχθεί επίσης ένας διαφορετικός παράγοντας σε σχέση με το παιχνίδι στις αρχές Φεβρουαρίου.

Δίνοντας μια εικόνα για την προετοιμασία του, πρόσθεσε: "Πρέπει να κοιτάξουμε ορισμένα ματς, τι κάνουν και να προσπαθήσουμε να βρούμε τη σωστή τακτική για να τα νικήσουμε - και επίσης την ίδια νοοτροπία και προσδοκία για το τι απαιτούμε στο παιχνίδι.

Δεν μπορούμε να ελέγξουμε πώς αισθάνονται οι αντίπαλοι ή πώς προετοιμάζονται για τα παιχνίδια. Αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς είναι αύριο μπροστά στο κοινό μας να πάμε στο φουλ, να πάμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε καλά και να ανταγωνιστούμε πραγματικά καλά αυτή την ομάδα.

Αύριο περιμένουμε να έχουμε την ίδια υποστήριξη, γιατί με αυτό θα είμαστε πιο κοντά στη νίκη σίγουρα".