Μαγκουάιρ: «Ο Έρικ Τεν Χαγκ με σέβεται ως κορυφαίο κεντρικό αμυντικό»

Ο αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Χάρι Μαγκουάιρ δήλωσε ότι εξακολουθεί να αισθάνεται ότι έχει την εμπιστοσύνη του προπονητή Έρικ Τεν Χαγκ, παρά το γεγονός ότι έπρεπε να αρκεστεί σε ρόλο αναπληρωματικού για μεγάλο μέρος της σεζόν.

Μαγκουάιρ: «Ο Έρικ Τεν Χαγκ με σέβεται ως κορυφαίο κεντρικό αμυντικό»

Ο Χάρι Μαγκουάιρ σήκωσε το Carabao Cup στο Γουέμπλεϊ την Κυριακή μαζί με τον Μπρούνο Φερνάντες, ο οποίος ήταν αρχηγός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού ο Άγγλος διεθνής έμεινε εκτός ενδεκάδας.

Ο 29χρονος μπήκε για τα δύο τελευταία λεπτά του τελικού, με τον Τεν Χαγκ να προτιμά και πάλι της συνεργασία των Ραφαέλ Βαράν και Λισάντρο Μαρτίνεθ στο κέντρο της άμυνας.

Μετά από εκείνη τη νίκη με 2-0 επί της Νιουκάστλ, ο Μαγκουάιρ ρωτήθηκε αν έχει ειλικρινείς συζητήσεις με τον Τεν Χαγκ σχετικά με τον ρόλο του. Ο ίδιος απάντησε: "Ναι, σίγουρα. Νομίζω ότι έχει ερωτηθεί πολλές φορές για τον ρόλο μου σε συνεντεύξεις και μου λέει με ειλικρίνεια, πιστεύει σε μένα, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο.

Τα παιδιά που παίζουν και ξεκινούν, ο Ράφα (Βαράν) παίζει πολύ καλά και έχουμε δει τις ιδέες του, του προπονητή, τι θέλει και του αρέσει όντως να παίζει ένας αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός. Ο ανταγωνισμός για τις θέσεις είναι μεγάλος.

Αυτή είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Θέλουμε να κερδίσουμε τρόπαια και μάλιστα μεγάλα και για να το πετύχουμε αυτό χρειάζεται ανταγωνισμός για τις θέσεις και ο προπονητής μου μιλάει καθημερινά.

Με σέβεται πραγματικά και πιστεύει ότι είμαι ένας κορυφαίος κεντρικός αμυντικός με όλα τα χαρακτηριστικά για να παίξω στην ομάδα του, αλλά επίσης καταλαβαίνει ότι οι παίκτες που παίζουν - και εγώ καταλαβαίνω ότι οι παίκτες που παίζουν - παίζουν πολύ καλά".

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει άλλες τρεις ευκαιρίες για την κατάκτηση τροπαίων αυτή την σεζόν, με την ομάδα του Τεν Χαγκ να βρίσκεται στη φάση των 16 του FA Cup και του Europa League. Είναι επίσης οκτώ βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο της Premier League, Άρσεναλ.

Ο Μαγκουάιρ προέτρεψε τους συμπαίκτες του να στοχεύουν ψηλά προσπαθώντας να κερδίζουν κάθε παιχνίδι που αγωνίζονται, ξεκινώντας με την Γουέστ Χαμ στο FA Cup την Τετάρτη.

Και πρόσθεσε: "Είμαστε σε τέσσερις διοργανώσεις, τρεις τώρα γιατί κερδίσαμε μία, και θα είναι δύσκολο να κερδίσουμε και τις τέσσερις, αλλά όσο είμαστε σε αυτές θα πηγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι προσπαθώντας να το κερδίσουμε, ξεκινώντας από την Τετάρτη.

Η διάθεση είναι πολύ καλή. Τα παιδιά τα πάνε πολύ καλά και είναι μια πολύ δεμένη ομάδα, με καλό πνεύμα, όλοι συνεισφέρουν. Τα παιδιά που δεν παίζουν, συμπεριλαμβανομένου και εμού, δουλεύουν σκληρά και πιέζουν αυτούς που παίζουν να αποδώσουν καλά και το κάνουν. Αυτό είναι το νόημα ενός μεγάλου συλλόγου. Αυτό που χτίζεται εδώ είναι ο λόγος για τον οποίο είμαστε και στις τέσσερις διοργανώσεις".