Μάντσεστερ Σίτι: Θα κινηθεί για τον Κόβασιτς αν δεν πάρει τον Μπέλινγκχαμ

Η Μάντσεστερ Σίτι ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ματέο Κόβατσιτς, με τον μέσο της Τσέλσι να βρίσκεται αντιμέτωπος με μια μεγάλη απόφαση για το μέλλον του αυτό το καλοκαίρι.

Μάντσεστερ Σίτι: Θα κινηθεί για τον Κόβασιτς αν δεν πάρει τον Μπέλινγκχαμ

Οι πρωταθλητές της Premier League επιθυμούν να ενισχύσουν τη μεσαία τους γραμμή στο τέλος της σεζόν και έχουν επισημάνει τον Ματέο Κόβατσιτς ως πιθανό στόχο.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο διεθνής Κροάτης θεωρείται φθηνότερος στόχος από τον Τζουντ Μπέλινγκχαμ, ο οποίος παραμένει προτεραιότητα, αλλά τον θέλουν επίσης η Λίβερπουλ και η Ρεάλ Μαδρίτης.

Με το μέλλον των Ιλκάι Γκουντογκάν και Μπερνάρντο Σίλβα να είναι αβέβαιο, η Σίτι θα μπορούσε να προσπαθήσει να υπογράψει και τους δύο παίκτες, με τον Κόβατσιτς να βρίσκεται πρώτα στο ραντάρ του συλλόγου το 2018.

Πάλεψε με την Τσέλσι για την υπογραφή του, αλλά έχασε, αφού οι Μπλε υπέγραψαν τον μέσο με τη μορφή δανεισμού από την Ρεάλ Μαδρίτης, προτού μονιμοποιήσουν την συμφωνία τον επόμενο χρόνο.

Αλλά η Σίτι πάντα παρακολουθούσε τον 28χρονο και, με το συμβόλαιό του να λήγει το 2024, θα μπορούσε να επιτεθεί τώρα.

Ο Κόβατσιτς είναι ένας από τους πολλούς παίκτες στο Στάμφορντ Μπριτζ που θα μπορούσαν να φύγουν αυτό το καλοκαίρι, ως αποτέλεσμα της διογκωμένης ομάδας της Τσέλσι που αριθμεί 31 άτομα.

Ο Ζορζίνιο αφέθηκε να φύγει για την Άρσεναλ, ενώ νέο συμβόλαιο ετοιμάζεται για τον Ν'Γκόλο Καντέ και ο Έντσο Φερνάντεζ αποκτήθηκε τον Ιανουάριο έναντι του βρετανικού ρεκόρ των 107 εκατομμυρίων λιρών.

Οι ιδιοκτήτες της Τσέλσι θέλουν οι παίκτες τους να δεσμεύονται για δύο ή περισσότερα χρόνια και όσοι έχουν συμβόλαια με λιγότερο χρόνο αντιμετωπίζουν αβέβαιο μέλλον.

Η Λίβερπουλ ενδιαφέρεται να υπογράψει τον Μέισον Μάουντ, ο οποίος επίσης θα έχει μόλις ένα χρόνο συμβόλαιο το καλοκαίρι, ενώ η Μίλαν είναι το φαβορί για την απόκτηση του Ρούμπεν Λόφτους-Τσικ, καθώς οι Μπλε ετοιμάζουν μια πώληση φωτιά για να μειώσουν τον αριθμό των παικτών στην ομάδα.

Ο Χακίμ Ζιγιέχ μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι θα αποχωρήσει, αφού βρέθηκε ένα email μακριά από το να ενταχθεί στην Παρί Σεν Ζερμέν τον Ιανουάριο, ενώ οι Μπεν Τσίλγουελ, Κάι Χάβερτζ και Κόνορ Γκάλαχερ βρίσκονται μπροστά σε μεγάλες αποφάσεις.

Καθώς ο Κόβατσιτς διανύει τους τελευταίους 12 μήνες του συμβολαίου του, το μέλλον του παραμένει ένας από τους πιο άμεσους προβληματισμούς, ενώ η Σίτι βλέπει τον παίκτη ως έναν κορυφαίο επαγγελματία με εμπειρία στην Premier League που θα μπορούσε να βοηθήσει να καλυφθεί άμεσα το κενό.

Ωστόσο, το να επιτραπεί στον πρώην αστέρα της Ίντερ να ενταχθεί σε αντίπαλο της Premier League θα ήταν επιζήμιο για την ομάδα της Τσέλσι που τρέφει όνειρα να φτάσει στο επίπεδό της εντός συνόρων, ενώ ο Κόβατσιτς ήταν ο αγαπημένος των οπαδών του τα τελευταία χρόνια στον σύλλογο.

Το ονειρικό σενάριο της Σίτι θα ήταν να υπογράψει τόσο τον Μπέλινγκχαμ όσο και τον Κόβατσιτς, αν και αυτό θα εξαρτηθεί από το αν ο μέσος θα υπογράψει νέο συμβόλαιο στην Τσέλσι ή όχι.