Κάριους: «Δεν υπάρχει λόγος να κρυφτώ – Μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο»

Ο Λόρις Κάριους είναι ανένδοτος ότι μπορεί να παίξει στο κορυφαίο επίπεδο και δεν χρειάζεται πλέον να "κρύβεται" αφού βγήκε από τη σκιά για να παίξει με τη Νιουκάστλ στον τελικό του Carabao Cup.

Κάριους: «Δεν υπάρχει λόγος να κρυφτώ – Μπορώ να παίξω σε αυτό το επίπεδο»

Ο Λόρις Κάριους πραγματοποίησε την πρώτη του εμφάνιση εδώ και 728 ημέρες - και την πρώτη του για αγγλική ομάδα από τον τελικό του Champions League του 2018 για την Λίβερπουλ - καθώς αντικατέστησε τον τιμωρημένο Νικ Πόουπ στο τέρμα για την ήττα της Κυριακής με 2-0 από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Wembley.

Ο 29χρονος δεν έπαιξε ξανά με τη Λίβερπουλ μετά από δύο ολέθρια λάθη εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης σε εκείνη την ήττα με 3-1 και στη συνέχεια αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπεσίκτας και την Ουνιόν Βερολίνου, προτού ενταχθεί στην ομάδα του Έντι Χάουι τον Σεπτέμβριο με βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο.

Ο Κάριους έκανε αρκετές καλές αποκρούσεις στο Γουέμπλεϊ παρά την ήττα της Νιούκαστλ και, μιλώντας για τα δύσκολα χρόνια, ο Γερμανός επιμένει ότι είναι "πεινασμένος" για επιτυχία.

"Τα τελευταία δύο χρόνια δεν ήταν και τα πιο εύκολα", δήλωσε ο Κάριους. "Υπήρξαν πολλές αναποδιές, αλλά προσπάθησα να συνεχίσω να δουλεύω και να βάζω τη δουλειά που ο κόσμος δεν βλέπει.

Στη συνέχεια, όταν έρχεται μια ευκαιρία όπως αυτή που μόλις είχα, είσαι έτοιμος. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να μπεις σε ένα τέτοιο παιχνίδι με ένα καλό συναίσθημα.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι πάντα εύκολο. Είναι πραγματικά διασκεδαστικό όταν είσαι στην κορυφή, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο διασκεδαστικό όταν είσαι στον πάτο. Έχω βιώσει και τα δύο στην καριέρα μου. Έχω μάθει από τα πάντα και είμαι ακόμα πεινασμένος και πιστεύω ότι έχω πολλά χρόνια να παίξω.

Νομίζω ότι έπαιξα αρκετά καλά δεδομένου του χρόνου που ήμουν εκτός. Δεν είναι εύκολο ως τερματοφύλακας να μπεις κατευθείαν στο ρυθμό σε ένα τέτοιο παιχνίδι, οπότε νομίζω ότι τα πήγα αρκετά καλά. Νομίζω ότι έδειξα ότι δεν χρειάζεται να κρύβομαι ή κάτι τέτοιο και ότι μπορώ ακόμα να αποδώσω σε αυτό το επίπεδο".

Η Νιούκαστλ έχει επεκτείνει το συμβόλαιο του Κάριους μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά ο τερματοφύλακας λέει ότι είναι χαλαρός για το μέλλον του μετά το καλοκαίρι.

"Αυτή τη στιγμή, είναι (το συμβόλαιο) μέχρι το καλοκαίρι και μετά θα δούμε", πρόσθεσε.

"Θα καθίσουμε μαζί να συζητήσουμε. Δεν υπήρχε λόγος να γίνει κάτι τέτοιο αυτή τη στιγμή. Έχουμε πολλούς τερματοφύλακες στον σύλλογο και νομίζω ότι η ομάδα μας είναι πολύ καλή, ποιοτικά. Δεν υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που έχουν τόσους πολλούς ποιοτικούς τερματοφύλακες, οπότε θα δούμε.

Αυτό δεν είναι στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή. Αυτή τη στιγμή, είμαι απλά απογοητευμένος που δεν κερδίσαμε το παιχνίδι. Είχα πραγματικά ένα καλό προαίσθημα ότι θα φέρναμε το κύπελλο στο Νιούκαστλ".

Η Νιούκαστλ είχε ξεκινήσει δυνατά στον πρώτο της τελικό εγχώριου κυπέλλου από τη σεζόν 1998-99, μόνο που ο Κασεμίρο και ο Μάρκους Ράσφορντ χτύπησαν σε ένα καθοριστικό επτάλεπτο στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Η αναμονή του συλλόγου για το πρώτο μεγάλο εγχώριο τρόπαιο από το 1955 συνεχίζεται, αλλά ο Κάριους ελπίζει ότι μπορούν να εμπνευστούν από την προσωπική του πορεία.

"Ήταν μόλις πέντε λεπτά περίπου στο πρώτο ημίχρονο που μας κόστισαν το παιχνίδι", δήλωσε ο Κάριους. "Στο δεύτερο ημίχρονο, η Μαν Γιουνάιτεντ αμύνθηκε πολύ καλά και δεν μας έδωσε πραγματικά ευκαιρίες.

Αν είχαμε κερδίσει το κύπελλο, θα ήταν μια σπουδαία ιστορία. Δυστυχώς, δεν είναι το τέλος των ονείρων, αλλά ποιος ξέρει ίσως να είμαστε ξανά εδώ του χρόνου με τη Νιούκαστλ.

Η τελευταία εβδομάδα μου έδειξε ξανά ότι στο ποδόσφαιρο όλα είναι δυνατά, τα πάνω και τα κάτω. Ελπίζω ότι η ιστορία θα έχει ένα πολύ καλό τέλος μια μέρα".