La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπεγραψε κείμενο καταδίκης της διοργανώτριας για την υπόθεση Νεγκρέιρα!

Δεκατέσσερις Ισπανικές ομάδες υπέγραψαν κείμενο καταδίκης για την υπόθεση Νεγκρέιρα, στην οποία εμπλέκεται η Μπαρτσελόνα, όμως η Ρεάλ Μαδρίτης αρνήθηκε να συμμετάσχει.

La Liga: Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπεγραψε κείμενο καταδίκης της διοργανώτριας για την υπόθεση Νεγκρέιρα!

Mέσα στο γήπεδο τρώνε τα ...μουστάκια τους, αλλά σε διοικητικό επίπεδο (λόγω και της υπόθεσης της Eυρωπαϊκής Super League) Ρεάλ Mαδρίτης και Μπαρτσελόνα συνεχίζουν να συμπλέουν!

Η La Liga πήρε θέση μέσω κειμένου που υπέγραψαν 14 μέλη της για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Οι σύλλογοι εξέφρασαν την καταδίκη τους για όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, καταδίκασαν τέτοιες πρακτικές και απέστειλαν φάκελο στην εισαγγελία με στοιχεία που σχετίζονται με το ζήτημα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν έπειτα από τη συνεδρίαση γνωστοποίησαν ότι οι απόψεις αντιπροσωπεύουν όλους τους συλλόγους των δύο επαγγελματικών κατηγοριών του ισπανικού πρωταθλήματος, πλην δύο.

Πρόκειται για την Μπαρτσελόνα, η οποία ενδέχεται να καθίσει στο εδώλιο της κατηγορουμένης για τις σχέσεις της με τον πρώην αντιπρόεδρο της ένωσης διαιτητών της Ισπανίας, Χοσέ Μαρία Ενρίκεθ Νεγκρέιρα, αλλά και τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι οι δύο σύλλογοι (αν και δεν κατονομάζονται) «προέβαλαν ενστάσεις στο κοινό ανακοινωθέν για διαφορετικούς λόγους».

Το κείμενο υπέγραψαν οι Ατλέτικο, Λεβάντε, Σεβίλλη, Μπέτις, Ρεάλ Σοσιεδάδ, Κάντιθ, Χετάφε, Βιγιαρεάλ, Τενερίφη, Αλαβές, Έιμπαρ, Λας Πάλμας, Λούγκο και Ουέσκα.

Η ισπανική κυβέρνηση γνωστοποίησε ότι παρακολουθεί στενά την υπόθεση Νεγκρέιρα και κάλεσε τους αρμοδίους να ρίξουν άπλετο φως.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της ισπανικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, Χαβιέρ Τέμπας, κάλεσε τον ομόλογό του της Μπαρτσελόνα, Τζουάν Λαπόρτα, να παραιτηθεί, αν δεν έχει επαρκείς εξηγήσεις για το κονδύλι του 1.400.000 ευρώ που κατέληξε σε εταιρίες του Νεγκρέιρα και το οποίο η καταλανική ομάδα αποδίδει σε πληρωμή για υπηρεσίες σκάουτινγκ διαιτητών.