Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημη πρόταση και από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για την εξαγορά της

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ υπέβαλε επίσημη προσφορά για την ολοκλήρωση της πλήρους εξαγοράς της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επίσημη πρόταση και από τον Σερ Τζιμ Ράτκλιφ για την εξαγορά της

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ προσχώρησε μαζί με τον Καταριανό σεΐχη Τζασίμ Μπιν Χαμάντ Αλ Θάνι στην υποβολή προσφοράς για την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πριν από την λήξη της χθεσινής προθεσμίας.

Πηγές κοντά στην προσφορά λένε ότι ο Ράτκλιφ θέλει να βάλει "το Μάντσεστερ πίσω στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ" σε περίπτωση που αναλάβει τον σύλλογο του Old Trafford.

Ο Ράτκλιφ , 70 ετών, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας και οπαδός της Γιουνάιτεντ από παιδί.

Η Raine Group, η επενδυτική τραπεζική εταιρεία που είναι υπεύθυνη για την πώληση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για λογαριασμό των σημερινών ιδιοκτητών, της οικογένειας Γκλέιζερ, έθεσε μια ήπια προθεσμία μέχρι τις 10 μ.μ. (ώρα Αγγλίας) σήμερα για να επισημοποιηθεί εγγράφως το επίσημο ενδιαφέρον.

Οι Γκλέιζερ ανακοίνωσαν τον Νοέμβριο ότι εξετάζουν "νέες επενδύσεις στον σύλλογο, πώληση ή άλλες συναλλαγές που αφορούν την εταιρεία", βάζοντας ενδεχομένως τέλος στα 18 χρόνια ιδιοκτησίας τους.

Ο Σερ Τζιμ Ράτκλιφ εξέφρασε το ενδιαφέρον του για την Τσέλσι πέρυσι, αλλά ο σύλλογος πωλήθηκε στον Τοντ Μπόελι και την Clearlake Capital.

Υποστήριξε επίσης τον Οκτώβριο ότι θα είχε επιχειρήσει να αγοράσει την Γιουνάιτεντ αν ο σύλλογος ήταν προς πώληση το καλοκαίρι.

Μιλώντας στους Financial Times, δήλωσε: "Είμαι ισόβιος οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ήμουν εκεί σε εκείνο το πιο αξιοσημείωτο παιχνίδι το 1999 στη Βαρκελώνη. Αυτό είναι βαθιά χαραγμένο στο μυαλό μου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανήκει στην οικογένεια Γκλέιζερ. Έχω συναντήσει τον Τζόελ και τον Άβρααμ. Είναι οι πιο καλοί άνθρωποι, πρέπει να πω, σωστοί κύριοι.

Δεν θέλουν να την πουλήσουν (τον σύλλογο). Ανήκει στα έξι παιδιά του πατέρα. Αν ήταν προς πώληση το καλοκαίρι, ναι, πιθανότατα θα είχαμε κάνει μια προσπάθεια μετά το θέμα με την Τσέλσι. Αλλά δεν μπορούμε να καθόμαστε και να ελπίζουμε ότι μια μέρα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα γίνει διαθέσιμη".

Η INEOS του Ράτκλιφ έχει ήδη στην ιδιοκτησία της τη γαλλική Νις, την Λωζάνη στην Ελβετία και την Ρασίνγκ Κλαμπ Αμπιντζάν της Ακτής Ελεφαντοστού. Της ανήκει επίσης η ποδηλατική ομάδα INEOS Grenadiers και έχει μερίδιο στην ομάδα Mercedes της F1.