Λίβερπουλ: Βασικός με Νιουκάστλ και Ρεάλ Μαδρίτης ο Φαν Ντάικ

Ευχάριστα νέα για την Λίβερπουλ αφού ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενδεκάδα για τα παιχνίδια με Νιουκάστλ και Ρεάλ Μαδρίτης

Λίβερπουλ: Βασικός με Νιουκάστλ και Ρεάλ Μαδρίτης ο Φαν Ντάικ

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ δεν έχει αγωνιστεί από τότε που αποχώρησε στο ημίχρονο της ήττας 3-1 από την Μπρέντφορντ στις 2 Ιανουαρίου με πρόβλημα στον προσαγωγό. Τότε, η Λίβερπουλ ήταν αισιόδοξη ότι ο Ολλανδός διεθνής θα επέστρεφε γρήγορα στη δράση, αλλά ο τραυματισμός ήταν χειρότερος από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως.

Ο κεντρικός αμυντικός έμεινε στον πάγκο στο ντέρμπι της Δευτέρας με την Έβερτον (2-0) στο Άνφιλντ, αφού επέστρεψε στις προπονήσεις την περασμένη εβδομάδα, αλλά ο προπονητής των κυπελλούχων Γιούργκεν Κλοπ πιστεύει ότι είναι πλέον έτοιμος να παίξει από την αρχή.

Ερωτηθείς αν ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ είναι αρκετά καλά για να ξεκινήσει, ο Γιούργκεν Κλοπ δήλωσε: "Νομίζω πως ναι. Χθες φαινόταν απολύτως έτοιμος. Νομίζω ότι σήμερα (Παρασκευή) θα φανεί το ίδιο και θα πάρουμε μια απόφαση".

Η επιστροφή του Φαν Ντάικ είναι μια σημαντική ώθηση για την Λίβερπουλ, με τον συνάδελφό του αμυντικό Ιμπραχίμα Κονατέ να παραμένει τραυματίας και τον πρώτο αγώνα για τους 16 του Champions League με την Ρεάλ Μαδρίτης την Τρίτη μετά το ταξίδι του Σαββατοκύριακου στο Tyneside.

Ο Λουίς Ντίαζ και ο Τιάγκο παραμένουν εκτός, ενώ ο Κάλβιν Ράμσεϊ αντιμετωπίζει ένα διάστημα εκτός δράσης μετά την εγχείρηση που υποβλήθηκε σε τραυματισμό στο γόνατο.

Μιλώντας για τον Ράμσεϊ, ο Κλοπ πρόσθεσε: "Τώρα έχει αυτόν τον τραυματισμό και η σεζόν του τελείωσε. Ακόμα και αν μπορούσε να επιστρέψει λίγο νωρίτερα δεν έχει νόημα. Πρέπει να τον χτίσουμε σωματικά ώστε να μπορεί να κάνει ένα νέο ξεκίνημα (την επόμενη σεζόν) όταν θα πάμε ξανά.

Είναι ένα μεγάλο ταλέντο, ένα πραγματικό ταλέντο που είχε το πιο άτυχο δυνατό ξεκίνημα".

Η Λίβερπουλ πηγαίνει στο παιχνίδι του Σαββάτου στην ένατη θέση του πίνακα της Premier League και βρίσκεται εννέα βαθμούς πίσω από την τέταρτη Νιούκαστλ.