FairSquare: Πιέζει την UEFA για να μπλοκάρει την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κατάρ

Η ομάδα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, FairSquare, έστειλε επιστολή στην UEFA ζητώντας να σταματήσει την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κατάρ.

FairSquare: Πιέζει την UEFA για να μπλοκάρει την εξαγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από το Κατάρ

Η οικογένεια των Γκλέιζερς, οι μεγαλομέτοχοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχουν γνωστοποίηση εδώ και αρκετούς μήνες πως οι «κόκκινοι διάβολοι» βρίσκονται σε καθεστώς πώλησης.

Το νούμερο ένα φαβορί για την αγορά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι αυτή την στιγμή μια ομάδα ιδιωτών από το Κατάρ, ωστόσο από την πρώτη στιγμή το εμπόδιο της ιδιοκτησίας της Παρί Σεν Ζερμέν, που βρίσκεται στο χέρια της Qatar Sports Investment, υψώθηκε μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο, καθώς ένα fund δεν μπορεί να κατέχει δύο συλλόγους που ενδέχεται κάποια στιγμή να έρθουν αντίπαλοι στην ίδια διοργάνωση -δηλαδή σε Ευρωπαϊκή διοργάνωση-.

Η UEFA από την μεριά της έδωσε πράσινο φως για αυτή την εξαγορά, όμως η FairSquare, ομάδα που δραστηριοποιείται γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, με επιστολή της προς τον ίδιο τον Πρόεδρο, Αλεξάντερ Τσέφεριν, ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία να εμποδίσει οποιαδήποτε ενδεχόμενη εξαγορά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ακεραιότητα σε όλες τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τουλάχιστον για όσο ο γαλλικός σύλλογος είναι υπό τον έλεγχο του Κατάρ.

Παράλληλα, η επιστολή αυτή εστάλη και για να δραστηριοποιηθεί η UEFA περισσότερο κατά των fund που υποστηρίζονται από χώρες οι οποίες φαίνεται να παραβιάζουν διαρκώς τα ανθρώπινα δικαιώματα, ενώ την ίδια ώρα τάσσονται κατά, κάθε είδους, μειοψηφίας.

«Η άνοδος των επενδύσεων σε πολλούς συλλόγους έχει τη δυνατότητα να αποτελέσει υλική απειλή για την ακεραιότητα των ευρωπαϊκών διοργανώσεων συλλόγων, με αυξανόμενο κίνδυνο να δούμε δύο συλλόγους με τον ίδιο ιδιοκτήτη ή επενδυτή να αντιμετωπίζουν ο ένας τον άλλον στον αγωνιστικό χώρο», ανέφερε μεταξύ άλλων η επιστολή της FairSquare.