Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-2: Παλικαρίσια ανατροπή με δέκα παίκτες και προβάδισμα πρόκρισης

Ο ΑΠΟΕΛ νίκησε με 2-1 εκτός έδρας την Ομόνοια με ανατροπή αν και έπαιξε για περισσότερα από 20 λεπτά με δέκα παίκτες παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου.

Ομόνοια-ΑΠΟΕΛ 1-2: Παλικαρίσια ανατροπή με δέκα παίκτες και προβάδισμα πρόκρισης

Ο ΑΠΟΕΛ έδειξε αστείρευτα ψυχικά αποθέματα και πήρε την νίκη με 2-1 επί της Ομόνοιας εκτός έδρας σε ένα επεισοδιακό ντέρμπι κάνοντας αποφασιστικό βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Κύπρου.

Η Ομόνοια ευτύχησε να προηγηθεί στο 29' με τον Καρίμ Ανσαριφάρντ να σκοράρει με ωραίο πλασέ έπειτα από υπέροχη ενέργεια του Παπουλή. Το ντέρμπι είχε πολλή ένταση με αποτέλεσμα ο προπονητής της Ομόνοιας, Σωφρόνης Αυγουστή να δεχθεί κόκκινη κάρτα για διαμαρτυρία ένα λεπτό πριν τη ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Ο ΑΠΟΕΛ κατόρθωσε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 52' με τον κεφαλιά του Καρώ από εκτέλεση κόρνερ. Ο σκόρερ των φιλοξενούμενων ωστόσο από ήρωας παραλίγο να γίνει μοιραίος καθώς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 69'.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς όμως δεν το έβαλε κάτω και κατάφερε να πάρει τελικά την νίκη χάρη στο γκολ του Ντάλτσιο στο 86' εξασφαλίζοντας σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει του δεύτερου αγώνα.

Ομόνοια (Σωφρόνης Αυγουστή): Φαμπιάνο, Μάθιους, Γιούστε, Λανγκ, Κίτσος (79′ Ζράντι), Λοΐζου, Μπασιρού (79′ Χαραλάμπους), Κούσουλος, Παπουλής (68′ Λέτσιακς), Ανσαριφάρντ, Μπεσεντίν.

ΑΠΟΕΛ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Μπέλετς, Τσεμπάκ, Καρώ, Κρέσπο, Γουΐλερ, Μπεν, Κονσταντίνοφ, Σαρφό, Μαρκίνιος (71′ Ντβάλι), Ντάλσιο, Μακέντα.

Γήπεδο: ΓΣΠ
Διαιτητής: Ayroldi Giovanni

Το πανόραμα των προημιτελικών του Κυπέλλου Κύπρου:

Τρίτη (14/2):

ΑΕ Λεμεσού - Νέα Σαλαμίνα 1-0

Τετάρτη (15/2):

Δόξα Κατωκοπιάς - Πάφος 1-4

Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ 1-2

Πέμπτη (16/2):

18:00 Ολυμπιακός - Ανόρθωση

Οι ρεβάνς:

Tρίτη (28/2):

Πάφος-Δόξα Κατωκοπιάς

Τετάρτη (1/3):

ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια

Νέα Σαλαμίνα-ΑΕ Λεμεσού

Πέμπτη (2/3):

Ανόρθωση-Ολυμπιακός