Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: Μάχη δύο κόσμων

Η Άρσεναλ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Σίτι στο ντέρμπι κορυφής της Premier League.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι: Μάχη δύο κόσμων

Η Άρσεναλ καλπάζει από την αρχή του πρωταθλήματος με γοργά βήματα προς την κατάκτηση του τροπαίου στην Premier League. Η Μάντσεστερ Σίτι έχει χάσει έδαφος όμως παραμένει η ομάδα με τέσσερις τίτλους τα τελευταία πέντε χρόνια. Οι δύο τους διασταυρώνουν τα ξίφη τους απόψε (21:30) σε εξ αναβολής αναμέτρηση για τη 12η αγωνιστική με τους «κανονιέρηδες» να έχουν προβάδισμα τριών βαθμών από τους «πολίτες» όμως με ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μετρά έξι σερί νίκες σε όλες τις διοργανώσεις απέναντι σε εκείνη του Αρτέτα, ενώ συνολικά μετρά 13 νίκες στα τελευταία 14 ματς κόντρα στην ομάδα του Βόρειου Λονδίνου. Η τελευταία νίκη της Άρσεναλ επί της Σίτι για την Premier League χρονολογείται στις 21 Δεκεμβρίου του 2015 όταν ακόμη βρισκόταν στο «τιμόνι» της ομάδας ο Αρσέν Βενγκέρ.

Τα πράγματα φέτος είναι εκ διαμέτρου αντίθετα, με τους «κανονιέρηδες» να έχουν νικήσει και στα τρία εντός έδρας ντέρμπι που έχουν δώσει με Τότεναμ, Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενώ έχουν νικήσει εκτός έδρας και την Τσέλσι. Οι πρωταθλητές με την σειρά τους δεν τα πηγαίνουν καλά στα φετινά εντός έδρας ντέρμπι αφού έχουν γνωρίσει την ήττα στο «Άνφιλντ» από την Λίβερπουλ, στο «Όλντ Τράφορντ» από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στο Λονδίνο από την Τότεναμ.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, για την Άρσεναλ δεν υπολογίζονται οι τραυματίες Γκαμπριέλ Ζεσούς και Μοχάμεντ Ελνένι, ενώ εκτός αναμένεται να μείνουν και οι Ρέις Νέλσον και Εμίλ Σμιθ – Ρόου που πρόσφατα αποθεραπεύτηκαν και επέστρεψαν στις προπονήσεις. Στη Μάντσεστερ Σίτι τα θετικά για τους πρωταθλητές ακούν στον Έρλινγκ Χάαλαντ, ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και προπονήθηκε κανονικά με τους συμπαίκτες του.