Μάνατζερ Ατσού: «Η Χατάισπορ δεν βρίσκεται δίπλα μας»

Ο ατζέντης του Κρίστιαν Ατσού, Νάνα Σετσέρε, εξέφρασε την απογοήτευσή του για τις καθυστερήσεις των σωστικών συνεργείων λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων, αλλά και τη στάση της Χατάισπορ στην υπόθεση εντοπισμού του παίκτη.

Μάνατζερ Ατσού: «Η Χατάισπορ δεν βρίσκεται δίπλα μας»

Ο μάνατζερ του Κριστιάν Ατσού, Νάνα Σετσέρε, εξαπέλυσε επίθεση στην Χατάισπορ, υποστηρίζοντας ότι αδιαφορεί στην προσπάθεια για τη διάσωση του παίκτη από τα συντρίμμια μετά τον φονικό σεισμό στην Τουρκία, ενώ αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις των σωστικών συνεργείων.

«Είμαι στο σημείο του σεισμού στο Χατάι μαζί με την οικογένεια του Κριστιάν. Οι σκηνές είναι αδιανόητες και οι καρδιές μας είναι ραγισμένες για όλους τους ανθρώπους που επλήγησαν. Μπορέσαμε να εντοπίσουμε την ακριβή τοποθεσία του δωματίου του Ατσού και βρήκαμε δύο ζευγάρια παπούτσια του. Χθες λάβαμε επιβεβαίωση ότι οι θερμικές εικόνες έδειχναν σημάδια έως και πέντε ζωών, ωστόσο, μου είπαν ότι η μόνη πραγματική επιβεβαίωση της ζωής είναι μέσω της όρασης, της όσφρησης και του ήχου, και δυστυχώς δεν μπορέσαμε να εντοπίσουμε τον Κριστιάν.

Πρόκειται για μια δύσκολη κατάσταση και είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες σε όλες τις τουρκικές και ξένες ομάδες διάσωσης, ντόπιους πολίτες και εθελοντές για τις προσπάθειές τους και την ανταπόκρισή τους στη διάσωση επιζώντων. Ωστόσο, χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερους πόρους, συμπεριλαμβανομένου ενός μεταφραστή.

Τα πράγματα κινούνται απίστευτα αργά και ως αποτέλεσμα αυτού καθυστερούν πολλές διασώσεις και χάνονται ζωές λόγω της έλλειψης πόρων που διατίθενται στους εργαζόμενους. Είναι λυπηρό που ο σύλλογος δεν είναι μαζί μας, δίπλα-δίπλα, στην αναζήτηση του Κριστιάν. Η θέση και η επιρροή τους, σε συνδυασμό με τις τοπικές τους γνώσεις θα ήταν εξαιρετικά χρήσιμη. Παρακαλούμε τον πρόεδρο του συλλόγου και δήμαρχο του Χατάι, Λουτφου Σαβάς να παράσχει πρόσθετους πόρους για να επιταχύνει τις προσπάθειες διάσωσης ως προτεραιότητα», επεσήμανε σχετικά.