Αρτέτα: «Το γκολ της Μπρέντφορντ ήταν οφσάιντ»

Ο προπονητής της Άρσεναλ, Μίκελ Αρτέτα, αμφισβήτησε τους διαιτητές, καθώς υποστήριξε ότι το γκολ της ισοφάρισης της Μπρέντφορντ στο 1-1 του Σαββάτου θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί ως οφσάιντ.

Αρτέτα: «Το γκολ της Μπρέντφορντ ήταν οφσάιντ»

Η κεφαλιά του Ιβάν Τόνι ακύρωσε το πρώτο γκολ της Άρσεναλ για τον Λεάντρο Τρόσαρντ, καθώς η Μπρέντφορντ πήρε ένα άξιο αποτέλεσμα και άφησε τους πρωτοπόρους να μετανιώνουν για τους χαμένους βαθμούς για δεύτερο διαδοχικό παιχνίδι πρωταθλήματος.

Η ισοφάριση του Τόνι στο 74ο λεπτό κρίθηκε νόμιμη μετά από έναν μακροχρόνιο έλεγχο του VAR, αλλά ο Μίκελ Αρτέτα πίστευε ότι το γκολ θα έπρεπε να είχε ακυρωθεί για οφσάιντ:

"Μόλις κοίταξα πίσω και είναι οφσάιντ, ναι", δήλωσε ο Αρτέτα. "Η ενέργεια όταν σε μπλοκάρουν όταν είσαι οφσάιντ. Δεν μπορείς να μπλοκάρεις αν είσαι οφσάιντ.

Ελπίζω στις κάμερες και στο οπτικό υλικό- ίσως φαίνεται ότι υπήρχαν δύο ενέργειες. Δεν ξέρω. Είναι πολύ αργά, είναι εντάξει, το γκολ επετράπη και χάσαμε δύο βαθμούς.

Λέω για το δεύτερο (σ.σ. για οφσάιντ στον Κρίστιαν Νόργκααρντ). Δεν ξέρω γιατί πρέπει να δεις τη γραμμή όπως τη βλέπουν οι κάμερες. Δεν ξέρω. Είναι άσχετο. Έχει χαθεί".

Ο Αρτέτα συνέχισε να εκφράζει την απογοήτευσή του, κατηγορώντας τους αξιωματούχους ότι "αλλάζουν τους κανόνες".

"Πάντα αξιολογούμε το παιχνίδι μαζί τους (σ.σ. με την Premier League) και δίνουμε τις απόψεις μας και τις επισημάνσεις μας. Αλλά είναι πολύ αργά", δήλωσε.

"Πιθανότατα θα δώσουν μια εξήγηση αργότερα μέσα στην εβδομάδα. Σήμερα δεν έχουμε πάρει καμία. Πρέπει να εφαρμόζεις ορισμένες αρχές στην άμυνα και το κάνεις αυτό τηρώντας τους κανόνες, ξαφνικά αλλάζουν οι κανόνες και τότε πρέπει να αλλάξεις τις αρχές σου".

Ερωτηθείς σχετικά με την αμφιλεγόμενη κλήση για οφσάιντ, ο προπονητής της Μπρέντφορντ, Τόμας Φρανκ, δήλωσε: "Συμφωνώ ότι όταν κλώτσησαν την μπάλα, ο Ίθαν βρίσκεται σε θέση οφσάιντ.

Το επόμενο ερώτημα είναι αν επηρέασε τη σέντρα. Αποφάσισαν ότι δεν ήταν αρκετό και συμφωνώ".