Άρσεναλ: Κοντά στην επιστροφή τους οι Ζεσούς, Σμιθ-Ρόου και Νέλσον

Ο Μίκελ Αρτέτα αποκάλυψε ότι οι Εμίλ Σμιθ Ρόου, Γκάμπριελ Ζέσους και Ρις Νέλσον πλησιάζουν στην επιστροφή τους στην αγωνιστική δράση για την Άρσεναλ.

Άρσεναλ: Κοντά στην επιστροφή τους οι Ζεσούς, Σμιθ-Ρόου και Νέλσον

Ο Εμίλ Σμιθ Ρόου είναι εκτός δράσης από την νίκη επί της Τότεναμ στις 15 Ιανουαρίου, αλλά έχει επίσης χάσει σημαντικά κομμάτια της σεζόν με πρόβλημα στη βουβωνική χώρα. Ο Γκάμπριελ Ζέσους δεν έχει παίξει από το Παγκόσμιο Κύπελλο, όταν υπέστη ζημιά στους συνδέσμους του γόνατος, ενώ ο Ρις Νέλσον έχει μείνει εκτός από τα μέσα Δεκεμβρίου. Ο Νέλσον έχει μπει σε φουλ ρυθμούς προπόνησης από την περασμένη εβδομάδα.

Αλλά ο Αρτέτα αποκάλυψε ότι η Άρσεναλ θα μπορούσε να υποδεχτεί την τριάδα πίσω στο εγγύς μέλλον.

Ο ίδιος δήλωσε: "Αυτοί που ήταν μακροχρόνια εκτός, όπως ο Εμίλ, ο Ρέις και ο Γκάμπι Τζέσους είναι πιο κοντά. Έχουν αρχίσει να (κάνουν) κάποιες δραστηριότητες και έχουν βγει έξω, αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμοι να συνεισφέρουν".

Ερωτηθείς αν ο Σμιθ Ρόου μπορεί να αντιμετωπίσει αύριο (11/2) την Μπρέντφορντ, ο Αρτέτα είπε: "Όχι για αυτό το παιχνίδι".

Η πρωτοπόρος Άρσεναλ τα έχει καταφέρει και χωρίς τον Ζέσους, κερδίζοντας τα τρία από τα πέντε τελευταία παιχνίδια της. Αλλά η επιστροφή του θα ήταν μια ώθηση και ο Αρτέτα πρόσθεσε: "Ο Γκάμπι τα πάει πολύ καλά. Έχει ήδη βγει λίγο στο γήπεδο.

Είναι ακόμα σε πρώιμο στάδιο και συνεχίζει να πιέζει τους πάντες κάθε μέρα, αλλά πρέπει να σεβόμαστε τα χρονοδιαγράμματα και τις διαδικασίες, αλλά τα πάει πολύ καλά".

Ερωτηθείς για την ημερομηνία επιστροφής του, ο Ισπανός συνέχισε: "Όχι, είναι ακόμα πολύ μακριά από αυτό (το χρονοδιάγραμμα). Βλέπεις τώρα όταν βάζεις φορτία σε αυτό το γόνατο και παίρνεις κάποιες κινήσεις και ενέργειες, δεν είναι τόσο ελεγχόμενες όσο αυτές που έκανε (πριν). (Πρέπει να δεις) πώς αντιδρά το γόνατο και αν αισθάνεται άνετα για να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο".