Έρικ Τεν Χαγκ: Δεν είναι αντίθετος με την European Super League - αλλά η σημερινή δομή είναι «καλή»

Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χάαχ, δεν είναι αντίθετος στην ιδέα μιας ευρωπαϊκής Super League - αφού δεν έχει δει τις νέες προτάσεις - αλλά επιμένει ότι το σημερινό σύστημα είναι "καλό".

Έρικ Τεν Χαγκ: Δεν είναι αντίθετος με την European Super League - αλλά η σημερινή δομή είναι «καλή»

Οι διοργανωτές πίσω από την αποσχισθείσα κατηγορία ανακοίνωσαν την Πέμπτη μια ανανεωμένη μορφή για το αμφιλεγόμενο πρωτάθλημα. Η νέα μορφή θα έβλεπε 60 έως 80 ομάδες να αγωνίζονται σε μια «διοργάνωση πολλαπλών κατηγοριών».

Η νέα εμφάνιση της European Super League θα βασίζεται μόνο στην «αθλητική απόδοση» χωρίς μόνιμα μέλη.

Υπήρξε ευρεία αντίθεση στην αρχικά ανακοινωθείσα European Super League, η οποία ανακοινώθηκε τον Απρίλιο του 2021 αλλά κατέρρευσε μέσα σε λίγες ημέρες.

Ερωτηθείς τι γνώμη έχει για την ιδέα, ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ Τεν Χαγκ δήλωσε: "Γνωρίζω την δυναμική των όσων συμβαίνουν στα τμήματα, αλλά αν δω ότι έρχονται με νέες ιδέες πρέπει να τις δω και να εκφέρω γνώμη. Έτσι δεν είμαι ενήμερος γιατί παίζουμε τόσα πολλά παιχνίδια αυτή τη στιγμή.

Πρέπει να αναπτύξουμε αυτή την ομάδα, έχουμε κάποια προβλήματα με νέους παίκτες που πρέπει να φέρουμε, οπότε εκεί είναι το σημείο που εστιάζω, επομένως χρειάζομαι όλη μου την ενέργεια.

Σχετικά με τις νέες ευρωπαϊκές διοργανώσεις- άλλοι άνθρωποι στον σύλλογο θα το δουν και θα με ενημερώσουν αν είναι η ώρα και πρέπει να πάρουμε αποφάσεις, αλλά η απόφαση εξαρτάται από τον σύλλογο.

Νομίζω ότι η τρέχουσα δομή είναι καλή, αλλά πάντα θα υπάρχουν πρωτοβουλίες για να την κάνουν καλύτερη, για να κάνουν καλύτερο το ποδόσφαιρο και έτσι είναι η ζωή- οι άνθρωποι θέλουν πάντα να κατασκευάζουν καλύτερα, κάτι που είναι καλό, γιατί αν είναι προς όφελος του ποδοσφαίρου, είναι πάντα καλό".

Η Γιουνάιτεντ αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την αντίπαλο Λιντς την Τετάρτη και παίρνει τους ίδιους αντιπάλους το απόγευμα της Κυριακής. Ο προπονητής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Έρικ τεν Χάαχ δεν είχε στη διάθεσή του τους Σκοτ ΜακΤομινέι, Αντονι και Άντονι Μαρσιάλ για το μεσοβδόμαδο παιχνίδι.

Ερωτηθείς για το αν θα είναι σε θέση να αγωνιστούν, είπε: "Τον τελευταίο: Δεν το περιμένω, αλλά έχουμε κάποιες μέρες, προφανώς, αλλά δεν το περιμένω και αν μπορώ να το επιβλέψω μέχρι τώρα δεν βλέπω να προκύπτουν νέα προβλήματα".

Η ομάδα του Τεν Χάαχ βρίσκεται στην τρίτη θέση της Premier League ενόψει του Σαββατοκύριακου.