Η Μπέτις έχει παιχνίδι, το τελείωμα της λείπει

Μετά από 4 αγωνιστικές, στην Πριμέρα, η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Εuropa League δείχνει αναποτελεσματική επιθετικά, αλλά «σφικτή» στα μετόπισθεν.

Η Μπέτις έχει παιχνίδι, το τελείωμα της λείπει

Για την Ρεάλ Μπέτις Μπαλομπιέ -όπως είναι το πλήρες όνομα της- και το πολυάριθμο κοινό της (σ. οι υποστηρικτές της υπερηφανεύονται ότι αποτελούν πλειοψηφία στη Σεβίλλη) η Πέμπτη 20ή Σεπτέμβρη 2018 αποτελεί μεγάλη μέρα! Η επίσκεψη στο «Γ. Καραϊσκάκης», για την πρεμιέρα των ομίλων του Europa League, σηματοδοτεί επιστροφή στα ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά φόρα, μετά από 4,5 χρόνια.

Ο τελευταίος της αγώνας -αφού προκριματικά, αντίθετα με τους Πειραιώτες, δεν έδωσε- ήταν κόντρα σε μια άλλη «ερυθρόλευκη» ομάδα: Τη συμπολίτισσα Σεβίλλη, που την απέκλεισε στους «16» της ίδιας διοργάνωσης. Τότε οι «Σεβιγίστας», παρότι έχασαν από τους «μπέτικος» στο «Σάντσεθ Πιθχουάν» 2-0, πήγαν στο «Μπενίτο Βιγιαμαρίν», έδρα της αιωνίας αντιπάλου και κέρδισαν με το ίδιο σκορ, πριν επιβληθούν στα πέναλτι με 4-3.

Από εκείνες τις ομάδες, των ευρωντέρμπι της Σεβίλλης, κανείς ποδοσφαιριστής δεν... επιβίωσε, ούτε στην μία, ούτε στην άλλη, όταν συναντήθηκαν στις 2 Σεπτέμβρη. Στο τελευταίο ματς, της αγωνιστικής, πριν τη διακοπή, λόγω Εθνικών.

Αναμέτρηση που έκρινε ο εμβληματικός αρχηγός της Μπέτις, Χοακίν, με μια κεφαλιά, πέντε λεπτά μετά την είσοδο του (75’ και 80’ αντίστοιχα). Ωστόσο, οι της Σεβίλλης ακόμη... βράζουν με την αποβολή του Ρόκε Μέσα (66’) θεωρώντας την κομβική για την εξέλιξη του αγώνα, υποστηρίζοντας (όχι άδικα...) πως περισσότερο έκανε πέναλτι ο γκολκίπερ της Μπέτις, Πάου Λόπεθ, παρά επιθετικό φάουλ ο παίκτης τους, κατά την επαναφορά, που του στοίχισε την 2η κίτρινη κάρτα.

«Δυσκοίλια» στο γκολ, παρότι δημιουργική

Ανεξαρτήτως αυτού, το συγκεκριμένο γκολ του 37χρονου Χοακίν ήταν σημαντικό από κάθε άποψη. Ιστορικό, καθότι δεν είχε ξανανικήσει σε Σεβιγιάνικο ντέρμπι, εντός έδρας, αλλά και μοναδικό της φετινής Μπέτις, του Κίκε Σετιέν στο πρωτάθλημα! Σε 4 αγωνιστικές οι «βερδιμπλάνκος» δεν ξανασκόραραν. Οι Σεβιγίστας, στάζοντας χολή, υποστηρίζουν ότι αυτό συνέβη γιατί δεν ξαναβρέθηκαν με.... παίκτη παραπάνω!

Όπως και να’ χει, η Μπέτις μοιάζει...δυσκοίλια στο γκολ. Παρότι δημιουργεί πολύ, με 56 τελικές (σε 4 αγωνιστικές μόνο Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια έχουν περισσότερες) βρήκε στόχο μόλις σε μία! Το δεύτερο χειρότερο ποσοστό (1,78%), στο φετινό πρωτάθλημα, μετά τη Ρεάλ Βαγιαδολίδ (δίχως σκορ)....

Αντίθετα, πέρσι, οι αριθμοί της ήταν ένα γκολ σε 5 προσπάθειες περίπου (19%, πίσω, μόνο, από το 22% της νταμπλούχου Μπάρτσα!). Κι ο Σετιέν που λέει ότι «πρέπει να βρούμε λύση να αξιοποιούμε ότι δημιουργούμε» πονοκεφαλιάζει... Κι αν η αναποτελεσματικότητα στην τελική τα χαλάει, έχει μερικές αγωνιστικές σταθερές.

Ομάδα κατοχής

Εξαιρουμένης της πρεμιέρας με την Λεβάντε, όπου έχασε 3-0 εντός έδρας, δεν ξαναδέχθηκε γκολ! Ούτε κόντρα στην Βαλένθια, το περασμένο Σάββατο, στο «Μεστάγια», με τις «νυχτερίδες» να ψάχνουν την παρθενική νίκη στην σεζόν... Μάλιστα ήταν καλύτερη των Λεβαντίνων, με τους Γκουαρδάδο (κεντρικός χαφ), Σίδνεϊ (στόπερ) κι Ινούι (μεσοεπιθετικός) στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων και τον Αργεντινό, χαφ, Λο Σέλσο (δανεικός από την Παρί Σεν Ζερμέν) να δείχνει την κλάση του, στο τέταρτο, που διήρκεσε το ντεμπούτο του.

Έδειξε δουλεμένη, μ’ αυτοματισμούς και μεγάλη κατοχή μπάλας (61%). Για τέταρτο ματς, άλλωστε, είχε πάνω από 60% την μπάλα στα πόδια (με Λεβάντε 77%, με Αλαβές 67%, με Σεβίλλη 62%)! Μόνο Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης, ως τώρα, κατάφεραν κάτι ανάλογο... Είχε σχεδόν διπλάσιες μεταβιβάσεις από τους αντιπάλους της (514), ενώ οι Μαντί (δεξιός στόπερ) και Μπάρτρα (σέντερ μπακ) είναι από τους καλύτερους πασέρ της Πριμέρα (94% και 92%, αντίστοιχα, ακρίβεια)!

Περισσότερη «βρώμικη δουλειά» (2 κερδισμένες μονομαχίες, 6 κλεψίματα, δύο αποκρούσεις) από τον τρίτο στόπερ Σίδνεϊ. που στο «Μεστάγια» πρωτόπαιξε βασικός. αφού ήρθε, από την Λα Κορούνια ως 4ος στόπερ, πίσω από τους προαναφερθέντες και τον Φεντάλ. Άπαντες, βοηθούντος και του σχηματισμού (σ. το 3-4-2-1 χρησιμοποιεί ο Σετιέν στα δύσκολα ματς) έχουν σχηματίσει ένα τείχος μπροστά από τον Πάου Λόπεθ επιτρέποντας λίγες καταστάσεις στα καρέ του.

Ο πρώην γκολκίπερ της Εσπανιόλ (σ. ήρθε το καλοκαίρι ελευθέρος), έτσι, για πρώτη φορά στην καριέρα του, κατάφερε να μην δεχθεί γκολ σε τρία διαδοχικά 90λεπτα! Μάλιστα στο «Μεστάγια» δεν είχε πολλή δουλειά (σ. 2 αποκρούσεις), ενώ έδειξε την ικανότητα του με τα πόδια (77% σωστές πάσες), απαραίτητο προσόν για γκολκίπερ ομάδων του Σετιέν.

Κοντολογίς, η Ρεάλ Μπέτις παιχνίδι έχει. Της λείπει το «τελειώμα».

Ο Ολυμπιακός πρέπει να της στερήσει την μπάλα και να την κάνει να οπισθοχωρήσει. Χρειάζεται δουλειά, τρέξιμο και τέμπο ανάλογο ομάδων της Πριμέρα.