Bundesliga: Μόνη στην κορυφή η Ουνιόν, «πεντάρα» η Ντόρτμουντ

Η Ουνιόν κέρδισε 2-1 τη Μάιντς στο Βερολίνο και έμεινε μόνη στην κορυφή της Bundesliga. Άνετη «πεντάρα» η Ντόρτμουντ (5-1 τη Φράιμπουργκ) και έπιασε την Μπάγερν. Τα αποτελέσματα της 19ης αγωνιστικής και η βαθμολογία.

Bundesliga: Μόνη στην κορυφή η Ουνιόν, «πεντάρα» η Ντόρτμουντ

Τη μοναξιά της κορυφής στον βαθμολογικό πίνακα της Bundesliga απολαμβάνει η Ουνιόν.

Η ομάδα του Βερολίνου κέρδισε 2-1 εντός έδρας τη Μάιντς στην 19η αγωνιστική και με το τρίποντο αυτό έφτασε τους 39 πόντους στην πρώτη θέση της κατάταξης, αφήνοντας δεύτερη την Μπάγερν, η οποία κοντράρεται αύριο με τους «λύκους» της Βόλφσμπουργκ. «Χρυσός» σκόρερ για την Ουνιόν ήταν ο Σιμπατσέ, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ της ομάδας του στο 83’ και της χάρισε το πολυπόθητο τρίποντο.

Πέραν αυτών, σπουδαία νίκη πανηγύρισε και η Μπορούσια Ντόρτμουντ, η οποία μάλιστα «έπιασε» την Μπάγερν Μονάχου στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι Βεστφαλοί μετέτρεψαν σε σόου το παιχνίδι τους κόντρα στη Φράιμπουργκ και διέλυσαν την αντίπαλό τους με το εμφατικό 5-1. Την παράσταση για τους γηπεδούχους έκλεψε ο Σεμπαστιάν Αλέ, ο οποίος έχει επιστρέψει στη δράση μετά τη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο. Ο άσος της Ντόρτμουντ βρήκε δίχτυα στο 51’, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η Φράιμπουργκ αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 17’ λόγω αποβολής του Σιλντίλια.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια της αγωνιστικής, η Άιντραχτ νίκησε 3-0 τη Χέρτα στη Φρανκφούρτη και παρέμεινε στο κυνήγι της πρώτης τετράδας που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ενώ η Λειψία έχασε πολύτιμους πόντους στο εκτός έδρας ματς της κόντρα στην Κολωνία και έμεινε στο 0-0 με την αντίπαλό της. Επιπρόσθετα, η Μπόχουμ διέλυσε τη Χόφενχαϊμ με 5-2 και απομακρύνθηκε από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (3/2)
Άουγκσμπουργκ – Λεβερρκούζεν 1-0

ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (4/2)

Ντόρτμουντ – Φράιμπουργκ 5-1
(26’ Σλότερμπεκ, 48’ Αντεγέμι, 51’ Αλέ, 69’ Μπραντ, 82’ Ρέινα – 45’ Χόλερ)

Ουνιόν Βερολίνου – Μάιντς 2-1
(32’ Μπέρενς, 83’ Σιμπατσέ – 78’ Ινγκβάρτσεν)

Κολωνία –Λειψία 0-0

Άιντραχτ Φρανκφούρτης – Χέρτα Βερολίνου 3-0
(21’ πέν. και 28’ Μουανί, 94’ Μπούτα)

Μπόχουμ – Χόφενχαϊμ 5-2
(23’ Χόφμαν, 31’ Φόρστερ, 41’ Ασανό, 70’ Μάσοβιτς, 83’ Μπροσίνσκι – 49’ Μπαουμγκάρτνερ, 77’ Κράμαριτς)

19.30: Γκλάντμπαχ – Σάλκε

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ (5/2)
16.30: Στουτγκάρδη – Βέρντερ Βρέμης
18.30: Βόλφσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ