Bundesliga: Η γερμανική Λίγκα «ψάχνεται» να δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ιδιώτες

Η DFL αναζητεί υποψήφιους επενδυτές για να πουλήσει έναντι υψηλότατου τιμήματος τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga και της Bundesliga 2

Bundesliga: Η γερμανική Λίγκα «ψάχνεται» να δώσει τα τηλεοπτικά δικαιώματα σε ιδιώτες

Το διοικητικό ποδοσφαιρικό όργανο της Γερμανίας πιέζει για να πουλήσει τμήματα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της Bundesliga (πρώτη και δεύτερη κατηγορία) σε ιδιώτες επενδυτές, ανέφερε η Deutsche Fussball Liga (DFL).

Σήμερα (4/2), η γερμανική εφημερίδα Bild ανέφερε ότι μια ομάδα εργασίας της DFL θα προτείνει για περαιτέρω εξέταση στο εποπτικό συμβούλιο της Λίγκας, στις 9 Φεβρουαρίου, την πώληση του 15% μιας νεοσύστατης θυγατρικής της DFL.

Αποτιμώντας το εγχείρημα μεταξύ 17 και 20 δισεκατομμυρίων ευρώ, η συναλλαγή θα μπορούσε να αποφέρει 2,5-3 δισεκατομμύρια ευρώ, ανέφερε η Bild.

Η ανακοίνωση της DFL ανέφερε ότι ο όμιλος των τεσσάρων ισχυρών, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιακών μάνατζερ Άξελ Χέλμαν και Όλιβερ Λέκι, έχει συμφωνήσει σε «βασικές κατευθυντήριες γραμμές για την περαιτέρω ανάπτυξη του γερμανικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου και μια πιθανή στρατηγική συνεργασία σε επίπεδο πρωταθλήματος».

Επίσης, υπογραμμίζεται ότι δεν πρόκειται για πώληση μετοχών της Bundesliga αλλά για προσωρινή μειοψηφική συμμετοχή στα έσοδα από τις άδειες των δικαιωμάτων των μέσων ενημέρωσης.

Οι καθυστερήσεις στη διαδικασία είχαν ως αποτέλεσμα την παραίτηση της πρώην διευθύνουσας συμβούλου Ντονάτα Χόπφεν τον περασμένο Δεκέμβριο. Τα δικαιώματα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Bild, θα παραχωρηθούν για 25 έως 30 χρόνια, με τους 36 συλλόγους να διατηρούν τον έλεγχο.

Αρκετά ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια, συμπεριλαμβανομένων των CVC, Bain Capital, KKR, EQT, Advent, Blackstone και Bridgepoint εμφανίστηκαν πέρυσι για να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τη συμφωνία, για την οποία η DFL συμβουλεύεται τη Nomura και την Deutsche Bank.