Κανσέλο: «Έφυγα από την Σίτι γιατί ήθελα να παίζω περισσότερο»

Ο Ζοάο Κανσέλο δήλωσε ότι πήγε στην Μπάγερν Μονάχου ως δανεικός λόγω έλλειψης χρόνου συμμετοχής στην Μάντσεστερ Σίτι.

Κανσέλο: «Έφυγα από την Σίτι γιατί ήθελα να παίζω περισσότερο»

Η Μπάγερν Μονάχου επιβεβαίωσε την Τρίτη (31/1) ότι υπέγραψε τον 28χρονο Ζοάο Κανσέλο "για μια αρχική συμφωνία μέχρι το τέλος της τρέχουσας σεζόν", με την αλλαγή να περιλαμβάνει οψιόν αγοράς ύψους 70 εκατ. ευρώ.

Ο Κανσέλο είχε πέσει πρόσφατα σε δυσμένεια υπό τον Πεπ Γκουαρντιόλα, ξεκινώντας μόνο σε δύο από τα τελευταία εννέα παιχνίδια της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις, καθώς ο απόφοιτος των ακαδημιών Ρίκο Λιούις, καθώς και οι Νέιθαν Άκε, Τζον Στόουνς και Κάιλ Γουόκερ προτιμήθηκαν στις θέσεις των αμυντικών.

Μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου, ο Κανσέλο δήλωσε: "Δεν είχα πολύ χρόνο συμμετοχής τις τελευταίες εβδομάδες, γεγονός που επηρέασε την απόφασή μου. Υπήρχαν εικασίες ότι η σχέση μου με τον Πεπ δεν ήταν η καλύτερη, αλλά γεγονός είναι ότι ήθελα να παίξω περισσότερο.

Ήθελα πραγματικά να ξεκινήσω αυτή την νέα περιπέτεια σε έναν τέτοιο σύλλογο με τόσο μεγάλη ιστορία. Είναι ένα όνειρο για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ και που μπορώ να δείξω τις ποδοσφαιρικές μου ικανότητες.

Ξέρω ότι αυτός ο σύλλογος, αυτή η ομάδα, ζει για τους τίτλους και κερδίζει τίτλους κάθε χρόνο. Με οδηγεί και εμένα η δίψα για επιτυχία".

Σχετικά με το αν ελπίζει ότι η προσωρινή μετακίνηση θα μετατραπεί σε μόνιμη, ο Κανσέλο - το συμβόλαιο με την Σίτι έχει διάρκεια μέχρι το 2027 - πρόσθεσε: "Πρέπει να δούμε τι θα φέρουν αυτοί οι πέντε μήνες, θέλω να είμαι εδώ με καθαρό μυαλό. Στη συνέχεια θα μιλήσουμε ξανά για αυτό στο τέλος της σεζόν".

Ο Κανσέλο, ο οποίος πέτυχε πέντε γκολ και δημιούργησε άλλα 11 σε 98 παιχνίδια της Premier League με την Σίτι, χρησιμοποιήθηκε συχνά ως δημιουργικός αμυντικός που συχνά μετακινούνταν στη μεσαία γραμμή και ο αθλητικός διευθυντής της Μπάγερν, Χασάν Σαλιχαμίντζιτς, δήλωσε ότι αποτελεί "βέλτιστη επιλογή".

"Ο Ζοάο είναι ένας παίκτης που σκεφτόμαστε εδώ και καιρό, επειδή εκτιμούμε πολύ τα προσόντα του", δήλωσε ο Σαλιχαμίντζιτς.

"Είναι η βέλτιστη εφαρμογή στο σύστημά μας με το επιθετικό στυλ παιχνιδιού και τον δυναμισμό του, ενώ η νοοτροπία και η εμπειρία του ταιριάζουν πολύ καλά στην ομάδα μας".

Ο Κανσέλο εντάσσεται σε μια ομάδα της Μπάγερν που παραπαίει στην Μπουντεσλίγκα τις τελευταίες εβδομάδες. Η ομάδα του Γούλιαν Νάγκελσμαν εξακολουθεί να οδηγεί το πρωτάθλημα, αλλά υπάρχουν μόνο τρεις βαθμοί μεταξύ αυτής και της πέμπτης Φράιμπουργκ.