Δικαστική νίκη της European Super League και προστασία από τιμωρίες των UEFA και FIFA!

Η European Super League κέρδισε την έφεση για τη διαμάχη της με την UEFA και την FIFA ώστε να μην τιμωρηθούν τα μέλη της (τωρινά και μελλοντικά) από τις δύο συνομοσπονδίες

Δικαστική νίκη της European Super League και προστασία από τιμωρίες των UEFA και FIFA!

Χαμόγελα στις τρεις ομάδες (Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Μαδρίτης) που συνθέτουν, πλέον, τον πυρήνα της European Super League (αλλά κι όσους ελπίζουν ότι θα υπάρξει διασυλλογική διοργάνωση όχι υπό την αιγίδα της UEFA) αφού κέρδισε την έφεση σχετικά με τη δυνατότητα της FIFA και της UEFA να επιβάλλει κυρώσεις στα τωρινά αλλά και τα μελλοντικά της μέλη!

Η εταιρία A22, που είναι υπεύθυνη για την προώθηση και το μάρκετινγκ της λίγκας, γνωστοποίησε τη δικαστική απόφαση που ανατρέπει την προηγούμενη που έδινε τη δυνατότητα στους δύο ποδοσφαιρικούς φορείς ακόμα και να αποκλείσουν συλλόγους από τις διοργανώσεις τους.

Η εκδίκαση της έφεσης πραγματοποιήθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης, που είχε εκδώσει και τα αντίστοιχα ασφαλιστικά μέτρα τον Απρίλιο του 2021.

Σύμφωνα με την απόφαση, η συμπεριφορά της FIFA και της UEFA απέναντι στη European Super League «δεν δικαιολογούνται ως προστασία των γενικών συμφερόντων του ποδοσφαίρου» και συνιστούν «αδικαιολόγητη παρενόχληση από όσους κατέχουν κυριαρχική θέση».

«Καλωσορίζουμε το γεγονός ότι αυτή η δικαστική απόφαση επιτρέπει στν A22 να συνεχίσει ελεύθερα το πρότζεκτ της δημιουργίας μιας νέας και συναρπαστικής ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Επιβεβαιώνει ότι η μονοπωλιακή θέση της UEFA δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να ασκηθεί πίεση ή να απειληθούν σύλλογοι ή εταιρίες που θέλουν να καινοτομήσουν και να αναζωογονήσουν τον ανταγωνισμό στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Γι' αυτό θα συνεχίσουμε το διάλογο με τους φορείς του ποδοσφαίρου σε ένα νέο και πιο κατάλληλο περιβάλλον, απαλλαγμένο από απειλές και άλλα εμπόδια της UEFA και άλλων φορέων», δήλωσε ο CEO της Α22, Μπερντ Ράιχαρτ.