Copa Del Ray: Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1: Στους «4» με ανατροπή η «βασίλισσα» (hls)

Η Ατλέτικο Μαδρίτης προηγήθηκε στο Μπερναμπέου, αλλά η Ρεάλ Μαδρίτης γύρισε το ματς, επικράτησε στην παράταση (3-1) και προκρίθηκε στον ημιτελικό του κυπέλλου Ισπανίας

Copa Del Ray: Ρεάλ Μαδρίτης – Ατλέτικο Μαδρίτης 3-1:  Στους «4» με ανατροπή η «βασίλισσα» (hls)

Στο πρώτο ματς που έδωσε στο Μπερναμπέου μέσα στο 2023 η Ρεάλ Μαδρίτης επικράτησε στο ντέρμπι της Ατλέτικο Μαδρίτης στην παράταση με 3-1 και πήρε την πρόκριση για τους «4» του κυπέλλου Ισπανίας.

Η Ατλέτικο προηγήθηκε στο 19΄με τον Μοράτα, αλλά η Ρεάλ ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του ματς ισοφάρισε στο 79' με την χρυσή αλλαγή του Κάρλο Αντσελότι, Ροντρίγκο, που μπήκε στο στο 71' και σκόραρε στο 79' και έστειλε το ντέρμπι στην παράταση. Εκεί η αποβολή του Σάβιτς (96') έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ των γηπεδούχων που πήραν την νίκη με τέρματα των Μπενζεμά (101') και Βινίσιους (121').

Υπερδιπλάσιες τελικές προσπάθειες κατέγραψε στην αναμέτρηση η «βασίλισσα» από την αντίπαλό της που προσπάθησε να διαφυλάξει το υπέρ της προβάδισμα και δεν πήρε το παραπάνω ρίσκο για να αξιοποιήσει χώρπυς που άφησαν οι γηπεδούχοι, ώστε μνα τελειώσει το ματς στην κανονική διάρκεια.

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΤΙΤΗΣ: Κουρτουά, Ρίντιγκερ, Μιλιτάο, Φερνάντεθ, Μεντί (44’ Θεμπάλος), Καμαβινγκά, Μόντριτς, Κρόος (75’ Ασπένσιο), Βινίσιοους, Μπενζεμά, Βαλβέρδε (71’ Ροντρίγκο).

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Όμπλακ, Χερμόζο, Μολίνα. Μοντάβα, Σάβιτς, Γκριεζμάν, Ντε Πόλ (83’ Σαούλ), Λεμάρ (74’ Ντεπάι), Κόκε (84’ Κοντογκμπιά), Μοράτα (64’ Βίτσελ), Κορέα (76’ Καράσκο).