Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος μέχρι το ντέρμπι κορυφής της Premier League

Δύο παιχνίδια χωρίζουν τις Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι από το πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι την φετινή χρονιά, που δεν αποκλείεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή στην Premier League

Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι: Ο δρόμος μέχρι το ντέρμπι κορυφής της Premier League

Άρσεναλ και Μάντσεστερ Σίτι είναι πολύ πιθανό να «μονομαχήσουν» για τον φετινό τίτλο της Premier League και όπως είναι λογικό άπαντες στο Νησί και όχι μόνο περιμένουν τις δύο αναμετρήσεις μεταξύ τους για το πρωτάθλημα.

Η πρώτη από τις δύο απέχει τρεις εβδομάδες, με τους «κανονιέρηδες» να υποδέχονται τους πρωταθλητές την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στο «Έμιρειτς».

Μέχρι τότε, αμφότερες οι ομάδες θα έχουν δώσει από δύο παιχνίδια για την Premier League. Αρχικά, η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Έβερτον και στο γήπεδό της την Μπρέντφορντ. Εκείνη του Πεπ Γκουαρντιόλα έχει λίγο πιο δύσκολο έργο αφού θα ταξιδέψει στο Λονδίνο για να παίξει με την Τότεναμ ενώ θα υποδεχθεί και την Άστον Βίλα.

Η Άρσεναλ έχει αυτήν την στιγμή προβάδισμα πέντε βαθμών έναντι της Μάντσεστερ Σίτι ενώ έχει και ένα ματς λιγότερο.

Αξίζει να αναφερθεί πως το δεύτερο παιχνίδι μεταξύ «Gunners» και «πολιτών» στο «Έτιχαντ» είναι προγραμματισμένο για τις 26 Απριλίου, για την 33η αγωνιστική, ενώ θα τεθούν αντιμέτωπες και στο Κύπελλο, την ερχόμενη Παρασκευή (27/1, 22:00) στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι.

Το πρόγραμμα της Άρσεναλ:

(4/2, 14:30): Έβερτον-Άρσεναλ

(11/2, 17:00): Άρσεναλ-Μπρέντφορντ

Το πρόγραμμα της Μάντσεστερ Σίτι:

(5/2, 18:30): Τότεναμ-Μάντσεστερ Σίτι

(12/2, 18:30): Μάντσεστερ Σίτι-Άστον Βίλα

Το μεταξύ τους ντέρμπι:

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου, 21:30: Άρσεναλ-Μάντσεστερ Σίτι