Βαλένθια - Αλμερία 2-2: «Χ»αμένες και οι δυό

Βαλένθια και Αλμερία αναδείχθηκαν ισόπαλες με 2-2 στο «Μεστάγια» και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις της κατάταξης.

Βαλένθια - Αλμερία 2-2: «Χ»αμένες και οι δυό

Βαλένθια και Αλμερία δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από την μετριότητα, αναδείχθηκαν ισόπαλες 2-2 σε ένα εντυπωσιακό ματς και έμειναν για τρίτο και τέταρτο παιχνίδι αντίστοιχα χωρίς νίκη.

Παράλληλα, δεν κατάφεραν να απομακρυνθούν από την ζώνη του υποβιβασμού καθώς η Βαλένθια ανέβηκε στους 20 βαθμούς και η Αλμερία στους 19 με την 18ηΒαδιαδολίδ να έχει 17.

ΤΟ ΜΑΤΣ:

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν «χρυσή» ευκαιρία να πάρουν το προβάδισμα λίγο πριν το ημίχρονο, όμως ο Ραμαζάνι σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μαμαρντασβίλι.

Η Βαλένθια ήταν όμως εκείνη που ευτύχησε να προηγηθεί με τον Τζάστιν Κλάιβερτ στο 48’. Ο 23χρονος Ολλανδός έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από όμορφη σέντρα του Αντρέ Αλμέιδα από δεξιά.

Η Αλμερία κατάφερε να ισοφαρίσει μόλις έξι λεπτά αργότερα όταν ο Ρομπερτόνε εκτέλεσε το κόρνερ από αριστερά και ο Τσούμι με δυνατή κεφαλιά έφερε το παιγνίδι στα ίσα.

Οι «νυχτερίδες» δεν το έβαλαν κάτω και κέρδισαν πέναλτι στο 57’ όταν ο σκόρερ Τσούμι ανέτρεψε τον Καβάνι. Όμως έπειτα από μεσολάβηση του VAR, ο Χιλ Μανθάνο πήρε πίσω την απόφαση και το σκορ έμεινε στο 1-1.

Όπως και στο πρώτο γκολ, έτσι και στο 63’ η Βαλένθια σκόραρε έπειτα από σέντρα από τα δεξιά, όμως ούτε τότε πανηγύρισε καθώς ο Λίνο ήταν εκτεθειμένος.

Εν τέλει τον «γόρδιο δεσμό» έλυσε ο Γκαγιά, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Μαρτίνεζ στο σουτ του Κλάιβερτ και έγραψε το 2-1 στο 65’.

Οι παίκτες του Ρούμπι όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Έτσι, κατάφεραν ξανά να ισοφαρίσουν στο 75' με τον Πορτίγιο, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των γηπεδούχων.

Βασικός αγωνίστηκε ο μεταγραφικός στόχος του Ολυμπιακού, Τόνι Λάτο. Αυτή ήταν η 9η φετινή του συμμετοχή στην LaLiga και τρίτη συνεχόμενη για τις «νυχτερίδες» σε πρωτάθλημα και κύπελλο.

ΒΑΛΕΝΘΙΑ (Γκατούζο): Μαμαρντασβίλι – Γκαμπριέλ, Εζκατσάρ, Φουλκιέ, Γκαγιά – Μούσα, Αλμέϊδα, Λάτο, Κλούιβερτ – Λίνο, Καβάνι

ΑΛΜΕΡΙΑ (Ρούμπι): Μαρτίνεζ – Τσούμι, Έλι, Ακιέμε, Μέντες – Μελέρο, Κόστα, Ρομπερτόνε – Μπαπτιστάο, Ραμαζάνι, Τουρέ

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής:

Μαγιόρκα - Θέλτα 1-0 (59' Ροντρίγκεθ)

Ράγιο Βαγεκάνο - Ρεάλ Σοσιεδάδ 0-2 (15' Σέρλοτ, 36' Μπαρενετσέα)

Εσπανιόλ - Μπέτις 1-0 (43' Μπρέθγουεϊτ)

Ατλέτικο - Βαγιαδολίδ 3-0 (18' Μοράτα, 23' Γκριεζμάν, 28' Ερμόσο)

Σεβίλλη - Κάντιθ 1-0 (89' πεν. Ράκιτιτς)

Βιγιαρεάλ - Ζιρόνα 1-0 (90+11' πέν. Παρέχο)

Έλτσε - Οσασούνα 1-1 (67' Καρμόνα / 20' Άβιλα)

Μπαρτσελόνα - Χετάφε 1-0 (35' Πέδρι)

Αθλέτικ Μπιλμπάο - Ρεάλ Μαδρίτης 0-2 (24' Μπενζεμά, 90' Κρόος)

Βαλένθια – Αλμερία 2-2 (48’ Κλάιβερτ, 65’ Γκαγιά– 54’ Τσούμι, 75' Πορτίγιο)