Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 4-2: Ζωντανή με τρομερή ανατροπή!

Στη μάχη του τίτλου παρέμεινε η Σίτι καθώς με μυθική ανατροπή (σε δώδεκα λεπτά, τρία γκολ!) νίκησε την Τότεναμ στο Etihad με 4-2

Μάντσεστερ Σίτι-Τότεναμ 4-2: Ζωντανή με τρομερή ανατροπή!

Εκπληκτικό ματς στο Etihad με την Μάντσεστερ Σίτι να κάνει επική ανατροπή με τρία γκολ σε δώδεκα λεπτά και να μετατρέπει το 0-2 του πρώτου μέρους σε 4-2 επί της Τότεναμ που όσο γρήγορα «χτύπησε» στο φινάλε του πρώτου μέρους, άλλο τόσο παρασύρθηκε στην επανάληψη. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα είναι στο -5 από την Άρσεναλ με παιχνίδι περισσότερο και συνεχίζει να ελπίζει, ενώ εκείνη του Αντόνιο Κόντε παρέμεινε στην 5η θέση και έχασε την ευκαιρία να ξαναμπει στη μάχη για το Champions League καθώς είναι πέντε βαθμούς πίσω από τη Νιούκαστλ και με ματς περισσότερο. Η Σίτι άφησε τρεις βαθμούς πίσω την Γιουνάιτεντ, με τις δύο ομάδες να έχουν 19 ματς.

Το ματς ήταν αρκετά δυνατό από το ξεκίνημα, η Σίτι σταδιακά έπαιρνε τον έλεγχο και την κατοχή, αλλά η Τότεναμ άντεχε. Με τον Γιορίς να κάνει απόκρουση σε σουτ του Λιούις στο 39' και τον Χάαλαντ να χάνει μεγάλη ευκαιρία στο 43'. Και αμέσως μετά η Σίτι έφυγε από το γήπεδο! Με τον Ντέγιαν Κουλουσέφσκι να ανοίγει το σκορ στο 44' με αριστερό σουτ και στις καθυστερήσεις τον Έμερσον να κάνει το 0-2, αφού ενδιάμεσα ο Κέιν είχε κι άλλη φάση!

O Γκουαρντιόλα δεν έκανε αλλαγές με το ξεκίνημα της επανάληψης εμπιστευόμενος την ενδεκάδα που είχε επιλέξει και δικαιώθηκε καθώς μέσα σε ένα τρίλεπτο (51'-53') ήρθε η ισοφάριση από τους Χουλιάν Άλβαρεζ και Έρλινγκ Χάαλαντ! Στο 56' ο δημιουργός της ισοφάρισης Μαχρέζ είχε ευκαιρία για την ολική ανατροπή με τη Σίτι να ξαναπαίρνει τον απόλυτο έλεγχο, αλλά και την Τότεναμ να επιχειρεί αντίδραση με τον Κέιν. Όμως στο 63' έγινε το 3-2 και η Σίτι μέσα σε 12 λεπτά (!) πήρε το προβάδισμα χάρη σε τέρμα του Μαχρέζ με δεξί σουτ. Στο 74' η Τότεναμ απείλησε με τον Ρομέρο, ενώ στο 83' έγινε έλεγχος για χέρι του Ριτσάρλισον αλλά δεν υπήρξε πέναλτι. Το σκορ έκλεισε ο εκπληκτικός Μαχρέζ στο 90' με αριστερό σουτ.

Σκόρερ: 44' Κουλουσέφσκι 0-1, 45'+2' Έμερσον 0-2, 51' Άλβαρεζ 1-2, 53' Χάαλαντ 2-2, 63' Μαχρέζ 3-2, 90' Μαχρέζ 4-2

Κίτρινες: 21’ Μαχρέζ, 23’ Ρομέρο, 31’ Χόιμπιεργκ

Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λιούις (84' Γουόκερ), Ακάντζι, Στόουνς, Ακέ, Γκιντογκάν (81' Μπερνάρντο Σίλβα), Ρόδρι, Γκρίλις, Μαχρέζ, Άλβαρες, Χάαλαντ (90' Ντίας)

Τότεναμ: Γιορίς, Ρομέρο, Ντάιερ, Ντέιβις (78' Λενγκλέ), Έμερσον (78' Ριτσάρλισον), Μπετανκούρ (75' Μπισουμά), Χόιμπιεργκ, Πέρισιτς (69' Σεσενιόν), Κουλουσέφσκι, Σον, Κέιν