Λίβερπουλ: Η FSG προτιμά να πουλήσει μετοχές της και όχι ολόκληρη την ομάδα

Οι ιδιοκτήτες της Λίβερπουλ, η Fenway Sports Group, είναι όλο και πιο πιθανό να πουλήσουν ένα μειοψηφικό μερίδιο του συλλόγου αντί να εγκρίνουν μια πλήρη εξαγορά του.

Λίβερπουλ: Η FSG προτιμά να πουλήσει μετοχές της και όχι ολόκληρη την ομάδα

Είναι γνωστό από τον Νοέμβριο ότι η FSG αναζητούσε νέες επενδύσεις και ήταν ανοιχτή σε προσφορές με τις αμερικανικές τράπεζες Goldman Sachs και Morgan Stanley να εκδηλώνουν ενδιαφέρον.

Ωστόσο, δύο μήνες μετά, ο όμιλος με έδρα την Βοστώνη, στον οποίο ανήκει η Λίβερπουλ από τον Οκτώβριο του 2010, δεν έχει λάβει ακόμη καμία κατάλληλα ελκυστική πρόταση.

Υψηλόβαθμες πηγές της FSG απέρριψαν τις πρόσφατες εικασίες ότι βρίσκονται στα πρόθυρα πώλησης της Λίβερπουλ σε κοινοπραξία του Κατάρ ή σε οποιονδήποτε άλλον. Καμία συζήτηση δεν βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Η τρέχουσα προτίμησή τους είναι να πουλήσουν ένα μικρό μέρος του συλλόγου, αλλά επιμένουν ότι τίποτα δεν επίκειται σε αυτό το μέτωπο.

Η FSG αγόρασε την Λίβερπουλ για 300 εκατομμύρια λίρες πριν από 12 χρόνια και σήμερα η αξία της ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια λίρες. Μένει να δούμε αν κατατεθεί κάποια προσφορά που να αλλάζει το σχέδιό τους να διατηρήσουν το μεγαλύτερο ποσοστό των μετοχών.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ δυσκολεύεται φέτος και βρίσκεται 10 βαθμούς μακριά από τις θέσεις που οδηγούν στο Champions League. Ωστόσο, ο Κλοπ διατηρεί την πλήρη υποστήριξη του ιδιοκτησιακού ομίλου, ο οποίος πιστεύει ότι οι τραυματισμοί ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για τις δυσκολίες της ομάδας. Το ηθικό αναπτερώθηκε πάντως από την νίκη της Τρίτης στον επαναληπτικό του τρίτου γύρου του FA Cup επί της Γουλβς.