Νάπολι - Κρεμονέζε 2-2 (πεν. 4-5): Η ουραγός έκανε το «μπαμ» αποκλείοντας την πρωτοπόρο!

Η τελευταία της Serie A, Κρεμονέζε απέκλεισε την πρωτοπόρo Nάπολι, μέσα στο «Ντιέγκο Μαραντόνα» (2-2 κ.δ 4-5 πεν.), τέσσερις μέρες αφότου η ομάδα του Σπαλέτι έριξε πεντάρα στην Γιουβέντους, παίρνοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Coppa Italia παρότι έπαιζε με 10 από το 100ο λεπτό!

Νάπολι - Κρεμονέζε 2-2 (πεν. 4-5): Η ουραγός έκανε το «μπαμ» αποκλείοντας την πρωτοπόρο!

Η μακράν πρώτη της Serie A, Νάπολι υποδέχθηκε την ουραγό της κορυφαίας κατηγορίας της Ιταλίας, για την φάση των «16» του Κυπέλλου Ιταλίας, Κρεμονέζε, ώστε να βγει ο αντιπαλος της Ρόμα, στα προημιτελικά, αλλά όσοι περίμεναν υγιεινό περίπατο των «παρτενοπέι», μετά την εκκωφαντική πεντάρα (5-1) στη Γιουβέντους, στο ίδιο γήπεδο, την περασμένη Παρασκευή, έπεσαν εντελώς έξω, με το ματς να οδηγείται στην παράταση και στα πέναλτι όπου οι φιλοξενούμενοι έκαναν το ...μπαμ!

Kάτι η ευφορία, κάτι το εκτεταμένο ροτέισον, αλλά και το ότι η ομάδα της Κρεμόνα (χωρίς νίκη και με 40 βαθμούς... απόσταση από την αντίπαλο της) δεν παράτησε το ματς έφεραν τους Ναπολιτάνους προ εκπλήξεως, αφού βρέθηκαν να κυνηγούν στο σκορ από γκολ του Πίκελ (18') μετά από ατομική προσπάθεια του Οκερέκε.

Οι «παρτενοπέι» αντέδρασαν ένα τέταρτο αργότερα με κοντινή κεφάλιά του Ζεσούς σε φάση διαρκείας όπου ο Καμεσέκι σταμάτησε τον Eντομπέλε κι η πρώτη κεφαλιά του Σιμεόνε κατέληξε στο δοκάρι.

Πριν προλάβει να συνέλθει η ομάδα του Μπαλαρντίνι (ντεμπούτο) δέχθηκε και δεύτερο τέρμα του με κεφαλιά του Σιμεόνε από σέντρα του Ζέρμπιν (36').

Ωστόσο η, κυνική στο πρώτο μέρος, ομάδα του Σπαλέτι ήταν φλύαρη στην επανάληψη δεν «κλείδωσε» το ματς και παρότι είχε περισσότερους βασικούς, στο φινάλε, δέχθηκε την ισοφάριση (87') από κεφαλιά - οβίδα του Γκίαν (μετά την σέντρα ενός έτερου νεοεισελθόντα του Τζανιμάκια)

Στην παράταση (100') ο Σερνίκολα δέχθηκε 2η κίτρινη για πάτημα στον Ανγκισά και τρία λεπτά μετά ο Σιμεόνε είχε το δεύτερο του δοκάρι στη βραδιά (και μάλιστα διπλό) μετά από απόκρουση του γκολκίπερ σε κεφαλιά του Οσιμέν!

O γιος του Τσόλο είχε σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών, μετά από νέο «ριμπάουντ», ενώ κι οι Ανγκισά - Οσιμέν δεν βρήκαν στόχο με το ματς να καταλήγει στα πέναλτι.

Όλοι οι εκτελεστές ευστόχησαν (με το νικητήριο του ήρωα Γκιάν...) πλην του Λομπότκα (4ο πενάλτι) που έστειλε την μπάλα αουτ κι η Κρεμονέζε, υπό καταρρακτώδη βροχή, πανηγύρισε την μεγάλη πρόκριση, που υπενθύμισε γιατί ο θεσμός του Κυπέλλου είναι συνυφασμένος με τις εκπλήξεις!

ΝΑΠΟΛΙ: Mέρετ, Ζουάν Ζεσούς, Μπερεζίνσκι, Ολιβέρα, Έστγκαρντ (82’ Κιμ), Εντομπέλε (102' Οσιμέν), Έλμας (85’ Ζιελίνσκι), Γκαετάνο (65’ Λομπότκα), Σιμεόνε, Ρασπαντόρι (65’ Ανγκισά), Ζέρμπιν (65’ Πολιτάνο)

ΚΡΕΜΟΝΕΖΕ: Καμεσέκι, Mπιανκιέτι, Xέντρι (82' Τζανιμάκια), Σερνίκολα, Βάσκες, Κουαλιάτα (70’ Βαλέρι), Μειτέ, Καστανιέτι (66’ Μποναγιούτο), Πίκελ (109' Άιβου), Τσιοφάνι (66’ Τσαντζού), Oκερέκε (65’ Γκιάν

Το προφίλ της φάσης των 16 του Coppa Italia

Ίντερ - Πάρμα 2-1 παρ., 1-1 κ.α. (88' Μαρτίνες, 110' Ατσέρμπι / 38' Γιούριτς)

Μίλαν - Τορίνο 0-1 (114' Αντοπό)

Φιορεντίνα - Σαμπντόρια 1-0 (25' Μπάρακ)

Ρόμα - Τζένοα 1-0 (64' Ντιμπάλα)

Νάπολι - Κρεμονέζε 4-5 πέν., 2-2 παρ., 2-2 κ.α. (33' Ζεσούς, 36' Σιμεόνε / 18' Πίκελ, 87' Γκιάν)

19/01 16:00 Αταλάντα - Σπέτσια

19/01 19:00 Λάτσιο - Μπολόνια

19/01 22:00 Γιουβέντους - Μόντσα

Τα ζευγάρια των προημιτελικών

Ίντερ - Αταλάντα ή Σπέτσια

Λάτσιο ή Μπολόνια - Γιουβέντους ή Μόντσα

Κρεμονέζε - Ρόμα

Φιορεντίνα - Τορίνο

* Οι αγώνες είναι μονοί και θα διεξαχθούν μεταξύ 31 Ιανουαρίου και 2 Φεβρουαρίου.

Τα ζευγάρια των ημιτελικών

Νικητής 1 - Νικητής 2

Κρεμονέζε ή Ρόμα - Φιορεντίνα ή Τορίνο

* Οι αγώνες είναι διπλοί και θα διεξαχθούν 4-5 και 25-26 Απριλίου.

** Ο τελικός θα διεξαχθεί στις 24 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρώμης.