Κόντε: «Στην Αγγλία υπάρχει το κακό συνήθειο να απαντάει μόνο ο προπονητής σε ερωτήσεις»

Ο προπονητής της Τότεναμ, Αντόνιο Κόντε, δήλωσε ότι θα βοηθούσε αν άλλοι άνθρωποι από τον σύλλογο μιλούσαν στα μέσα ενημέρωσης για να δώσουν απαντήσεις σε ερωτήσεις που ο ίδιος αισθάνεται ότι  δεν μπορεί να απαντήσει.

Κόντε: «Στην Αγγλία υπάρχει το κακό συνήθειο να απαντάει μόνο ο προπονητής σε ερωτήσεις»

Η ιεραρχία των Σπερς και ο πρόεδρος Ντάνιελ Λέβι έχουν επικριθεί το τελευταίο διάστημα, με συνθήματα "Levy out" να ακούγονται σε κάποιους αγώνες.

Ο Κόντε πιστεύει ότι είναι "κακή συνήθεια" ότι στην Αγγλία μόνο οι προπονητές είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται τακτικά δημοσίως.

"Στην Αγγλία υπάρχει μια κακή συνήθεια ότι μόνο ο προπονητής πρέπει να μιλάει και να εξηγεί", είπε. "Δεν έχω δει ποτέ το ιατρικό τμήμα να έρχεται (σε συνεντεύξεις Τύπου) και να εξηγεί γιατί ο συγκεκριμένος παίκτης δυσκολεύεται να επανέλθει. Επίσης, δεν έχω δει ποτέ να έρχεται ένας σύλλογος ή ο αθλητικός διευθυντής για να εξηγήσει τη στρατηγική, το όραμα του συλλόγου.

Στην Ιταλία, πριν από κάθε παιχνίδι κάποιος από τον σύλλογο πηγαίνει με τα μέσα ενημέρωσης και απαντά σε πολλές ερωτήσεις. Για εμάς, αυτό θα μπορούσε να είναι πραγματικά καλύτερο, γιατί διαφορετικά κάθε φορά βάζουμε μόνο ένα πρόσωπο να εξηγήσει καταστάσεις που μπορεί να είναι καλύτερο για τον σύλλογο να εξηγήσει.

Αν είναι μόνο ο προπονητής, μερικές φορές υπάρχουν παρεξηγήσεις. Θα ήταν καλό να είναι παρών ο σύλλογος στα μέσα ενημέρωσης και να μιλάει. Όχι κάθε εβδομάδα, αλλά κάθε 15 ημέρες, μία φορά το μήνα. Θα μπορούσε επίσης να είναι πιο απλό για (τα ΜΜΕ) να κατανοήσουν τις καταστάσεις".

Ο Κόντε είπε ότι δεν έχει μιλήσει με τον πρόεδρο Ντάνιελ Λέβι για να μιλήσει στα ΜΜΕ, επειδή "αυτή η στιγμή της κατάστασης είναι φυσιολογική για κάθε σύλλογο".

Ο Ιταλός λέει επίσης ότι δεν καταλαβαίνει γιατί ο ίδιος και η ομάδα του, η Τότεναμ, έχουν επικριθεί τελευταία.

Οι Σπερς έχασαν 2-0 από την Άρσεναλ την Κυριακή και βρίσκονται πέντε βαθμούς πίσω από τις θέσεις του Champions League έχοντας παίξει ένα παιχνίδι περισσότερο. Η ομάδα του Κόντε έχει δεχθεί δύο γκολ σε κάθε ένα από τα πέντε τελευταία εντός έδρας παιχνίδια πρωταθλήματος.

Επίσης, αποδοκιμάστηκαν μετά την ήττα στο ντέρμπι. Αλλά ο Κόντε δήλωσε: "Αν υπάρχει κριτική πρέπει να την αποδεχτούμε. Είναι δύσκολο να καταλάβουμε για ποιο λόγο (γίνεται) η κριτική, γιατί κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Πρέπει να το δεχτούμε (αυτό).

Αυτό που μπορώ να πω είναι μόνο ένα πράγμα - δουλεύουμε πολύ σκληρά κάθε μέρα για αυτόν τον σύλλογο".