Μπάτζιο: «Να γίνει έρευνα για τις ουσίες που παίρναμε»!

Ο παλαίμαχος διεθνής άσος Ντίνο Μπάτζιο μίλησε για τον θάνατο των Σίνισα Μιχαϊλοβιτς και Τζιανλούκα Βιάλι από λευχαιμία αφήνοντας υπόνοιες για ντόπινγκ

Μπάτζιο: «Να γίνει έρευνα για τις ουσίες που παίρναμε»!

Το ιταλικό ποδόσφαιρο θρήνησε μέσα σε λιγότερο από έναν μήνα την απώλεια δύο σημαντικών προσωπικοτήτων που ανέδειξε τις προηγούμενες δεκαετίες, με τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς να φεύγει από τη ζωή στα 53 του χρόνια νικημένος από την λευχαιμία και τον Τζιανλούκα Βιάλι να πεθαίνει σε ηλικία 58 ετών χάνοντας την άνιση μάχη με τον καρκίνο.

Οι δύο άτυχοι ποδοσφαιριστές άφησαν πίσω τους αμέτρητους φίλους, με έναν από αυτούς, τον Ντίνο Μπάτζιο, να παραχωρεί συνέντευξη στον ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό «Tv7» και να αφήνει σοβαρές υπόνοιες για αρκετές ιατρικές και αθλητικές πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν σε συλλόγους της χώρας κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '90.

«Θα πρέπει να γίνει έρευνα για τις ουσίες που πήραμε εκείνη την περίοδο. Το ντόπινγκ υπήρχε πάντα. Θα πρέπει να καταλάβουμε εάν συγκεκριμένα συμπληρώματα έκαναν κακό με το πέρασμα των χρόνων», τόνισε ο πρώην μέσος των Τορίνο, Ίντερ, Γιουβέντους, Πάρμα, Λάτσιο και εθνικής Ιταλίας, για να συμπληρώσει:

«Φοβάμαι και εγώ, έχει συμβεί σε πάρα πολλούς παίκτες. Θα πρέπει να δούμε αν κάποιες ουσίες έκαναν καλό ή όχι και αν αυτές αποβλήθηκαν από τον οργανισμό ή έμειναν μέσα.

Έχω θαυμάσιες αναμνήσεις από τον Τζανλούκα, ήταν άνθρωπος των αποδυτηρίων και είχε διάθεση να βοηθάει τους νέους. Ήμουν συμπαίκτης του όταν ήμουν 21 ετών και έλεγε πάντα μία καλή κουβέντα για τον καθένα από εμάς».