Λιντς: «Παγώνι» με ποσό-ρεκόρ ο Ρούτερ

Το πιο ακριβό μεταγραφικό απόκτημα στην ιστορία της Λιντς έγινε ο Τζορτζίνιο Ρούτερ ο οποίος υπέγραψε από την Χόφενχαϊμ αντί 39,5 εκατομμυρίων ευρώ.

Λιντς: «Παγώνι» με ποσό-ρεκόρ ο Ρούτερ

Η Λιντς Γιουνάιτεντ ολοκλήρωσε την απόκτηση του Τζορτζίνιο Ρούτερ από τη Χόφενχαϊμ έναντι ποσού-ρεκόρ.

Ο 20χρονος Ρούτερ συμφώνησε με τη Λιντς για συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2028.

H Λιντς συμφώνησε με τη Χόφενχαϊμ για ένα ποσό που μπορεί να φτάσει τα 35 εκατ. λίρες (39,5 εκατ. ευρώ) με μπόνους. Αυτή η σημαντική εξέλιξη στις διαπραγματεύσεις ακολούθησε 48 ώρες εντατικών συνομιλιών νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα μεταξύ των δύο συλλόγων.

Η τέως μεταγραφή-ρεκόρ της Λιντς ήταν η υπογραφή του Ροντρίγκο από την Βαλένθια έναντι 27 εκατομμυρίων λιρών το καλοκαίρι του 2020.

Ο Ράτερ δεν μπορεί να κάνει το ντεμπούτο του στη Λιντς στον επαναληπτικό αγώνα του τρίτου γύρου του Κυπέλλου Αγγλίας με την Κάρντιφ Σίτι την Τετάρτη, αλλά θα παρουσιαστεί στο κοινό του Elland Road πριν από τη σέντρα.

Η πρώτη του ευκαιρία να κάνει την εμφάνισή του με τη Λιντς θα είναι στο εντός έδρας παιχνίδι με την Μπρέντφορντ την επόμενη Κυριακή.

Η Λιντς έθεσε ως προτεραιότητα για αυτή την περίοδο έναν νέο επιθετικό και είχε τον Ράτερ στην κορυφή της λίστας των στόχων της.

Ο Ράτερ είναι η δεύτερη άφιξη της Λιντς στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, μετά την άφιξη του Αυστριακού αμυντικού Μαξ Βέμπερ από τη Ρεντ Μπουλ Σάλτσμπουργκ.

Η Λιντς του Τζέσι Μαρτς βρίσκεται στην 14η θέση του πίνακα της Premier League μετά την ήττα της Παρασκευής με 2-1 από την Άστον Βίλα.