Τσέλσι: «Έδωσε τα χέρια» με την Σαχτάρ και παίρνει τον Μούντρικ με 100 εκατομμύρια

Η Τσέλσι συμφώνησε με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ για την απόκτηση του Μιχάιλο Μούντρικ αντί 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τσέλσι: «Έδωσε τα χέρια» με την Σαχτάρ και παίρνει τον Μούντρικ με 100 εκατομμύρια

Εκπρόσωποι της Τσέλσι, μεταξύ των οποίων ο διευθυντής παγκόσμιων ταλέντων και μεταγραφών Πολ Γουίνστανλεϊ και ένα υψηλόβαθμο μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ταξίδεψαν στην Τουρκία για να έχουν προσωπικές συνομιλίες με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ, όπου ο ουκρανικός σύλλογος πραγματοποιεί προπονητική κατασκήνωση.

Η συμφωνία αφορά ένα σταθερό ποσό ύψους 70 εκατ. ευρώ (62 εκατ. λίρες), με επιπλέον 30 εκατ. ευρώ (26,5 εκατ. λίρες) σε πρόσθετα μπόνους. Οι προσωπικοί όροι έχουν επίσης συμφωνηθεί μεταξύ της Τσέλσι και του 22χρονου, με συμβόλαιο διάρκειας επτά ετών να υπογράφεται

Η δημόσια θέση της Σαχτάρ ήταν ότι πιστεύει ότι ο Μούντρικ αξίζει 100 εκατ. ευρώ (88 εκατ. λίρες) και τώρα έχει πιάσει αυτή την τιμή.

Ο Μούντρικ ενημερώθηκε άμεσα από τη Σαχτάρ τις τελευταίες ημέρες για το αυξανόμενο ενδιαφέρον της Τσέλσι για την υπογραφή του. Η αίσθηση που υπάρχει γύρω από την κατάσταση είναι ότι τόσο η Σαχτάρ όσο και ο Μούντρικ είναι ανοιχτοί στο να κλείσει η συμφωνία.

Η ποιότητα των προσθηκών που θα προσφέρει κάθε πιθανός μνηστήρας και η σχεδιαζόμενη ταχύτητα των πληρωμών για τον Μούντρικ αποτελούν προτεραιότητα για την ουκρανική ομάδα.

Αργότερα το Σάββατο, η Σαχτάρ επιβεβαίωσε τις λεπτομέρειες της πιθανής μεταγραφής και της συνάντησης στην Τουρκία.

Ο Μούντρικ τράβηξε τα βλέμματα στη φάση των ομίλων του Champions League με τρία γκολ και δύο ασίστ σε έξι αγώνες.

Ήταν βασικός στόχος της πρωτοπόρου της Premier League Άρσεναλ, αλλά τώρα η Τσέλσι έχει επιτεθεί για να ενισχύσει την προβληματική ομάδα του Γκρέιαμ Πότερ.

Εκτός από τη φόρμα του στο Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μούντρικ έχει εντυπωσιάσει και στο ουκρανικό πρωτάθλημα, καταγράφοντας επτά γκολ και έξι ασίστ, καθώς η ομάδα του Σαχτάρ βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα.