Ακάντζι: «Αστεία απόφαση - Ξεκάθαρα οφσάιντ το γκολ της Γιουνάιτεντ»

Ο αμυντικός της Μάντσεστερ Σίτι, Μανουέλ Ακάντζι, χαρακτήρισε "αστεία" την απόφαση να μετρήσει το πρώτο γκολ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι του Σαββάτου.

Ακάντζι: «Αστεία απόφαση - Ξεκάθαρα οφσάιντ το γκολ της Γιουνάιτεντ»

Το γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 78ο λεπτό, αμφισβητήθηκε από τους διαιτητές του αγώνα, παρά το γεγονός ότι ο Μάρκους Ράσφορντ βρισκόταν σε θέση οφσάιντ όταν τον πέρασε ο Κασεμίρο.

Ο διαιτητής Στιούαρτ Άτγουελ αρχικά ακύρωσε την προσπάθεια, αλλά αφού μίλησε με τον βοηθό Ντάρεν Καν, το γκολ μέτρησε.

Και ο Μανουέλ Ακάντζι, ο οποίος συμμετείχε στη φάση που ο Φερνάντες πέτυχε το γκολ της ισοφάρισης, δεν συγκρατήθηκε όταν ρωτήθηκε από το BBC για την απόφαση.

"Για μένα, το πρώτο γκολ είναι ένα αστείο που θα μετρήσει", δήλωσε ο Ακάντζι.

"Για μένα, σε αυτή την κατάσταση, βλέπω ότι ο Ράσφορντ είναι ξεκάθαρα οφσάιντ, οπότε τον παίζω οφσάιντ. Τρέχει πραγματικά μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και σταματάει όπως όταν η μπάλα είναι μπροστά του.

Είναι ακριβώς μπροστά από τον Έντι (Έντερσον) για να βάλει το γκολ και μετά σταματάει γιατί ο Μπρούνο τον φωνάζει από πίσω ότι αυτός (ο Μπρούνο) δεν είναι σε θέση οφσάιντ.

Καταλαβαίνω ότι δεν αγγίζει την μπάλα, αλλά τρέχει για περίπου 30 μέτρα, κυνηγάει την μπάλα και μετά σταματάει. Για μένα είναι ξεκάθαρα οφσάιντ".

Το γκολ του Φερνάντες αποδείχθηκε καταλυτικό στο Old Trafford, με τον Ράσφορντ να βάζει μπροστά τη Γιουνάιτεντ μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα.