Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Premier League να αυστηροποιήσει τους κανόνες ιδιοκτησίας των ομάδων

Με αφορμή το ενδεχόμενο εξαγοράς του 25% της Τότεναμ από το Κατάρ, η Διεθνής Αμνηστία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στην Premier League όσον αφορά τους κανόνες ιδιοκτησίας των συλλόγων. 

Η Διεθνής Αμνηστία καλεί την Premier League να αυστηροποιήσει τους κανόνες ιδιοκτησίας των ομάδων

Ανησυχία έχει προκαλέσει στην Διεθνή Αμνηστία το ενδιαφέρον του Qatar Sports Investments να επενδύσει στην Τότεναμ, μετά και την αμφιλεγόμενη αγορά της Νιουκάστλ από τη Σαουδική Αραβία. Ο παγκόσμιος φορέας κάλεσε εκ νέου την Premier League να να αυστηροποιήσει τους κανόνες ιδιοκτησίας των συλλόγων.

Διεθνής Αμνηστία και Premier League κάθισαν για πρώτη φορά στο τραπέζι των συζητήσεων πέρυσι, με σκοπό να εφαρμοστεί μια αντικειμενική συνιστώσα που θα αφορούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα στην εξέταση των ιδιοκτητών και των διευθυντών των ομάδων, αλλά οποιεσδήποτε αλλαγές δεν είναι ακόμη σε στάδιο που θα μπορούσαν να ψηφιστούν.

Ο διευθυντής οικονομικών υποθέσεων της Διεθνούς Αμνηστίας του Ηνωμένου Βασιλείου, Πίτερ Φράνκενταλ από την πλευρά του δήλωσε: «Είτε οι συνομιλίες μεταξύ της Τότεναμ και του Κατάρ επιβεβαιωθούν και οδηγήσουν σε οτιδήποτε είτε όχι, αυτό είναι άλλη μια αφύπνιση προς την Premier League για να τακτοποιήσει όσα αφορούν την ιδιοκτησία των κορυφαίων συλλόγων μας».