Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επαφές Μπέρνλι και Μπεσίκτας για την διακοπή του δανεισμού του Βέργκοστ

Η Μπέρνλι και η Μπεσίκτας βρίσκονται σε συζητήσεις για την ακύρωση του δανεισμού του Βουτ Βέργκοστ στην τουρκική ομάδα πριν από την επικείμενη μετακίνησή του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Επαφές Μπέρνλι και Μπεσίκτας για την διακοπή του δανεισμού του Βέργκοστ

Οι συζητήσεις εξελίσσονται προς θετική κατάληξη για μια συμφωνία διακανονισμού που θα προβλέπει ότι ο Βέργκοστ θα περάσει το δεύτερο μισό της περιόδου ως δανεικός στην Γιουνάιτεντ.

Ο 30χρονος πέρασε το πρώτο μισό της σεζόν 2022-23 στην Μπεσίκτας, μετά τον υποβιβασμό της Μπέρνλι στην Championship τον Μάιο.

Όμως, ο Ολλανδός διεθνής αναδείχθηκε στην συνέχεια ως στόχος-έκπληξη για την Γιουνάιτεντ την περασμένη εβδομάδα, με την ομάδα του "Ολντ Τράφορντ" να έχει συνομιλίες με την Μπέρνλι για μια πιθανή μετακίνηση.

Η Μπεσίκτας συμφώνησε σε οψιόν αγοράς του Βέγκχορστ έναντι 10 εκατομμυρίων ευρώ στο τέλος της τρέχουσας σεζόν, στο πλαίσιο της συμφωνίας δανεισμού με την Μπέρνλι. Ως εκ τούτου, η μεταπήδηση στην Γιουνάιτεντ χρειάζεται την έγκριση της τουρκικής ομάδας για να σπάσει η αρχική συμφωνία.

Η Γιουνάιτεντ βλέπει τον Βέγκχορστ ως μια επιλογή για να καλύψει το κενό στην θέση του επιθετικού, με τον σύλλογο να αποφασίζει να επιδιώξει μόνο συμφωνίες δανεισμού κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Και ο Τεν Χαγκ πιστεύεται ότι είναι οπαδός του Βέγκχορστ, με την προσωπικότητα του πρώην παίκτη της Βόλφσμπουργκ να θεωρείται ιδιαίτερα ελκυστική.

Ο Βέγκχορστ έχει αγωνιστεί 17 φορές για την Μπεσίκτας από την μετακίνησή του στην Τουρκία, σκοράροντας οκτώ γκολ και δίνοντας τέσσερις ασίστ.

Ο Βέγκχορστ έπαιξε στην Premier League για την Μπέρνλι στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, καθώς υποβιβάστηκε. Πέτυχε δύο γκολ στο πρωτάθλημα σε 20 συμμετοχές.

Η Μπεσίκτας, εν τω μεταξύ, βρίσκεται σε συζητήσεις με τον Βενσάν Αμπουμπακάρ και την ομάδα του, την Αλ Νασρ, για την πιθανή παραχώρηση του διεθνούς Καμερουνέζου ως αντικαταστάτη του Βέγκχορστ.

Η άφιξη του Κριστιάνο Ρονάλντο στην Αλ Νασρ, μετά την αμοιβαία λύση του συμβολαίου του με τη Γιουνάιτεντ τον Νοέμβριο, άφησε αβέβαιο το μέλλον του Αμπουμπακάρ στην Σαουδική Αραβία.