Ο Μέσι ήθελε να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2020!

Το καλοκαίρι του 2020 ο Λιονέλ Μέσι είχε προσπαθήσει να φύγει από την Μπαρτσελόνα και μάλιστα είχε έρθει σε επαφή με τον Πεπ Γκουαρντιόλα προκειμένου να τον συναντήσει στην Μάντσεστερ Σίτι

Ο Μέσι ήθελε να πάει στην Μάντσεστερ Σίτι το καλοκαίρι του 2020!

Για πολλούς φίλους του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο η Μάντσεστερ Σίτι είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου και ο Πεπ Γκουαρντιόλα ο κορυφαίος προπονητής. Τι θα γινόταν άραγε εάν σε αυτήν την εξίσωση προσθέταμε και τον -κατά τεκμήριο- κορυφαίο παίκτη;

Ο λόγος για τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος το καλοκαίρι του 2020 λίγο έλειψε να απαντήσει στην παραπάνω ερώτηση. Τότε ο Αργεντινός αστέρας ήθελε να φύγει από την Μπαρτσελόνα καθώς ήταν απογοητευμένος από την διαχείριση του τότε προέδρου των Μπλαουγκράνα, Γιοζέπ Μαρία Μπαρτομέου.

Όπως αποκάλυψε η "Athletic", όταν ο Μέσι έστειλε στο γραφείο του Μπαρτομέου μια συστημένη επιστολή με την οποίο του έλεγε ότι θέλει να φύγει με ελεύθερη μεταγραφή, ήταν αποφασισμένος να πάει στη Μάντσεστερ Σίτι. Ο 35χρονος επικοινώνησε με τον προπονητή της Σίτι, Πεπ Γκουαρντιόλα -με τον οποίο είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία στην Μπαρτσελόνα- και η πρωταθλήτρια της Premier League άρχισε να εξετάζει μια πιθανή πρόταση συμβολαίου.

Το σχέδιο που συζητήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της Σίτι περιελάμβανε την προσφορά στον Μέσι μιας διαδρομής προς την Νιου Γιορκ Σίτι, τον αδελφό σύλλογό της στην Major League Soccer, όταν τελείωναν οι μέρες που θα έπαιζε γι' αυτήν στην Premier League. Εξετάστηκε επίσης η ιδέα να γίνει ο Μέσι πρεσβευτής του συλλόγου μετά την αποχώρησή του.

Αυτό θα συνέδεε το εμπορικό σήμα της Σίτι με τον Μέσι για μια ζωή, αντί για δύο με τέσσερα χρόνια ως παίκτης. Φυσικά, αυτό δεν συνέβη ποτέ, αφού ο Μπαρτομέου δεν τον άφησε να φύγει. Την επόμενη χρονιά, όταν ο Μέσι έμεινε τελικά ελεύθερος δεν κατάφερε να πάει στην Σίτι αφού λίγες μέρες πριν οι "πολίτες" είχαν ξοδέψει 118 εκατομμύρια ευρώ για τον Τζακ Γκρίλις.

Έτσι, θα παραμείνει για πάντα το εύλογο ερώτημα πώς θα μπορούσε να εξελιχθεί μια τέτοια συνεργασία Μέσι και Πεπ στα... γαλάζια της Μάντσεστερ Σίτι.