Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι

Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι σε ηλικία 58 ετών.

Πέθανε ο Τζιανλούκα Βιάλι

Ο άλλοτε άσος της εθνικής Ιταλίας, Τζιανλούκα Βιάλι, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών, χάνοντας τη «μάχη» με τον καρκίνο.

Ο παλαίμαχος άσος πέντε χρόνια πάλεψε. Η κατάσταση του οποίου επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες. Πέθανε σε κλινική του Λονδίνου, όπου είχε εισαχθεί.

Γεννήθηκε στις 9 Ιουλίου 1964. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Κρεμονέζε το 1980 και τέσσερα χρόνια μετά πήρε μεταγραφή στη Σαμπντόρια. Κατά τη διάρκεια θητείας του εκεί, κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, 3 κύπελλα και το Κύπελλο Κυπελλούχων Ευρώπης.

Το 1992 πήρε μεταγραφή στη Γιουβέντους όπου πήρε το Κύπελλο Ιταλίας και πάλι το πρωτάθλημα και επιπλέον ένα ιταλικό Σούπερ Καπ, το UEFA Champions League και το Κύπελλο UEFA!

Το 1996 μετακόμισε στην Αγγλία και την Τσέλσι έναν χρόνο μετά έγινε παίκτης-προπονητής. Στην Αγγλία κατέκτησε το Κύπελλο, το Λιγκ Καπ, το Κύπελλο Κυπελλούχων και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ.

Είναι ένας από τους μόλις δέκα ποδοσφαιριστές που έχουν κατακτήσει και τις τρεις ευρωπαϊκές διασυλλογικές διοργανώσεις (Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων, UEFA), και ο μόνος επιθετικός! Είναι επίσης ο μόνος παίκτης στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ιστορία που έχει μετάλλια νικητή, αλλά και μετάλλια φιναλίστ και από τα τρία ευρωπαϊκά Κύπελλα!

Βρέθηκε στο πλευρό του Ρομπέρτο Μαντσίνι στο Euro 2020, με την εθνική Ιταλίας να φτάνει ως την κατάκτηση του τροπαίου στο Λονδίνο.