Αρτέτα: «Σκανδαλώδης η απόφαση να μην πάρουμε πέναλτι»

Ο Μίκελ Αρτέτα πιστεύει ότι η Άρσεναλ, θα έπρεπε να έχει πάρει δύο πέναλτι στην ισοπαλία 0-0 με την Νιούκαστλ, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις του διαιτητή "σκανδαλώδεις". "Θα ήταν παρωδία να δοθεί πέναλτι", απάντησε ο Έντι Χάουι.

Αρτέτα: «Σκανδαλώδης η απόφαση να μην πάρουμε πέναλτι»

Δύο από τις πιο φορμαρισμένες ομάδες της Premier League αναμετρήθηκαν στο Λονδίνο, όπου η Άρσεναλ παραχώρησε ισοπαλία στην Νιούκαστλ (0-0). Οι «κανονιέρηδες» προέρχονταν από πέντε συνεχόμενες νίκες, είχαν την υπεροχή και περισσότερες ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να κάμψουν την αντίσταση της τρίτης στην κατάταξη Νιούκαστλ, που ήταν ανταγωνιστική και διεύρυνε το αήττητο σερί της σε 13 ματς !

Ο τεχνικός των "κανονιέρηδων", Μίκελ Αρτέτα δήλωσε ότι η ομάδα του κακώς δεν πήρε δύο πέναλτι στο ματς, χαρακτηρίζοντας τις αποφάσεις "σκανδαλώδεις"

Και οι δύο αποφάσεις συνέβησαν στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα, με την πρώτη να έρχεται όταν ο αμυντικός Γκάμπριελ φάνηκε να δέχεται τράβηγμα από τον Νταν Μπερν.

Η επόμενη επίμαχη φάση συνέβη στα τελευταία λεπτά του αγώνα, όταν ο Γκρανίτ Τζάκα έκανε σέντρα από τα αριστερά και η μπάλα φάνηκε να χτυπάει στο χέρι του εξτρέμ Τζέικομπ Μέρφι.

Ωστόσο, ο διαιτητής Άντι Μάντλεϊ απέρριψε και τις δύο αξιώσεις της ομάδας του βόρειου Λονδίνου.

Μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα, ο Αρτέτα υποστήριξε ότι ήταν περήφανος για τους παίκτες του, αλλά αισθάνθηκε ότι η ομάδα του κακώς δεν πήρε δύο πέναλτι - και μπλόκαρε από την τακτική της Νιούκαστλ.

Δήλωσε στο Sky Sports: "Είμαι εξαιρετικά περήφανος για τους παίκτες μου. Ο τρόπος που παίξαμε, κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι, προσπαθήσαμε και συνεχίσαμε να ελέγχουμε το παιχνίδι. Χρειαζόμασταν αυτή τη σπίθα στο τελευταίο τρίτο. Είχαμε τόσες πολλές ευκαιρίες. Και είχαμε δύο σκανδαλώδεις αποφάσεις.

Υπήρξαν δύο πέναλτι. Είναι πολύ απλό. Μιλάω για αυτά που έχω δει. Ήταν δύο σκανδαλώδη πέναλτι. Είμαι πολύ περήφανος για τη δουλειά που κάναμε.

Νομίζω ότι μας έλειπε ένα έξτρα άγγιγμα ή κίνηση για να τελειώσουμε αυτές τις ευκαιρίες σε αυτό το παιχνίδι.

Η Νιούκαστλ ήθελε να στηθεί έτσι. Δεν είναι ο τρόπος που παίζουν. Δεν έχουν στηθεί έτσι εναντίον κανενός άλλου.

Κρατήσαμε ανέπαφη την εστία μας και είχαμε μια πολύ καλή απόδοση. Τώρα πάμε ξανά. Ήθελα να κερδίσουμε το παιχνίδι και ήρθαμε ισόπαλοι. Έπρεπε να είχαμε κάνει κάποια πράγματα καλύτερα στο τελευταίο τρίτο και έπρεπε να είχαμε δύο πέναλτι για να κερδίσουμε το παιχνίδι".

Στον αντίποδα, ο προπονητής της Νιουκάστλ Έντι Χάουι θεωρούσε ότι ένα πέναλτι στις καθυστερήσεις σε βάρος του Μέρφι, το χέρι του οποίου φαίνεται ότι δεν κρίθηκε ότι ήταν σε αφύσικη θέση, θα ήταν "παρωδία".

Ο Χάουι είπε: "Προφανώς σε αυτή τη φάση του παιχνιδιού, σκέφτεσαι, "Όχι, σε παρακαλώ". Τα παιδιά είχαν δώσει τόσα πολλά στο παιχνίδι, αυτό θα ήταν παρωδία για εμάς. Δεν πίστευα ότι ήταν πέναλτι μόνο και μόνο λόγω της εγγύτητας, αλλά ποτέ δεν ξέρεις και είμαι ευχαριστημένος".

Οι δύο άνδρες ενεπλάκησαν σε έντονη λογομαχία στο τέλος του αγώνα, αλλά ερωτηθείς σχετικά με την αντιπαράθεση, ο Χάουι είπε: "Εγώ και ο Μίκελ, ήταν μια χαρά".

Η Άρσεναλ απομακρύνθηκε οκτώ βαθμούς από την δεύτερη Μάντσεστερ Σίτι με το αποτέλεσμα αυτό, αλλά η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα μπορεί να μειώσει την διαφορά στους πέντε με νίκη επί της Τσέλσι την Πέμπτη.