Βινίσιους: «Η La Liga δεν κάνει τίποτα για τις ρατσιστικές επιθέσεις»

Ο επιθετικός της Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Τζούνιορ δήλωσε ότι η La Liga "συνεχίζει να μην κάνει τίποτα", αφού φέρεται να δέχεται ρατσιστικές προσβολές στο ματς με την Ρεάλ Βαγιαδολίδ.

Βινίσιους: «Η La Liga δεν κάνει τίποτα για τις ρατσιστικές επιθέσεις»

Προσβλητικά συνθήματα που απευθύνονταν στον 22χρονο ακούστηκαν κατά την διάρκεια της νίκης της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-0 επί της Βαγιαδολίδ την Παρασκευή.

Ένα αντικείμενο φάνηκε να πετιέται προς τον Βινίσιους, το οποίο κλώτσησε στην κερκίδα, με αποτέλεσμα οι ύβρεις να κορυφωθούν.

Ο Βραζιλιάνος διεθνής έχει γίνει συχνά στόχος τέτοιων συνθημάτων, μεταξύ άλλων εναντίον της αντιπάλου της πόλης Ατλέτικο Μαδρίτης τον Σεπτέμβριο.

Σε εκείνη την περίπτωση, είχε πέσει θύμα ρατσιστικού χαρακτηρισμού από έναν Ισπανό τηλεοπτικό σχολιαστή κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του αγώνα, ο οποίος είχε επικρίνει τους χορευτικούς πανηγυρισμούς του Βινίσιους.

Μετά από άλλο ένα περιστατικό προφανών προσβολών, ο Βινίσιους έγραψε στο Twitter: "Οι ρατσιστές συνεχίζουν να πηγαίνουν στα γήπεδα και να παρακολουθούν από κοντά τον μεγαλύτερο σύλλογο του κόσμου και η La Liga συνεχίζει να μην κάνει τίποτα...

Θα συνεχίσω με το κεφάλι ψηλά και θα γιορτάζω τις νίκες μου και αυτές της Μαδρίτης. Στο τέλος είναι δικό μου λάθος".

Η La Liga πιστεύει ότι λαμβάνει τα κατάλληλα μέτρα κατά της φερόμενης ρατσιστικής κακοποίησης.

Σε ανακοίνωση της λίγκας προς την Athletic αναφέρεται: "Η ρητορική μίσους δεν έχει θέση στη LaLiga.

Διερευνούμε τον χθεσινό αγώνα και θα συνεργαστούμε με τους συλλόγους και τις αρμόδιες αρχές για να εντοπίσουμε και να διώξουμε οποιονδήποτε είναι ένοχος για ρητορική μίσους.

Όσον αφορά τα χθεσινά γεγονότα, η LaLiga εξακολουθεί να ερευνά, αλλά έχει ήδη εντοπίσει ρατσιστικές προσβολές από ορισμένα άτομα (όχι ομάδες) σε βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τα οποία θα αποτελέσουν αντικείμενο επίσημης καταγγελίας, όπως και σε προηγούμενες περιπτώσεις".

Η La Liga οδήγησε οπαδούς που φέρονται να έβριζαν ρατσιστικά παίκτες στα δικαστήρια τουλάχιστον τέσσερις φορές τους τελευταίους 12 μήνες, συμπεριλαμβανομένων περιστατικών που αφορούσαν τους Βινίσιους, Ινιάκι Γουίλιαμς, Νίκο Γουίλιαμς και Κάρλος Ακάπο.

Ο Χαβιέρ Τέμπας, πρόεδρος της La Liga, απάντησε αργότερα στον Βινίσιους με ένα δικό του tweet στο οποίο έγραψε ότι ο Βραζιλιάνος εξτρέμ ήταν "πολύ άτυχος", αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι "αλήθεια" να λέγεται ότι η La Liga δεν έχει κάνει τίποτα για την καταπολέμηση του ρατσισμού.