Φαν Ντάικ: «Ο Γκάκπο θα χρειαστεί υπομονή και χρόνο»

Ο Κόντι Γκάκπο θα χρειαστεί χρόνο για να προσαρμοστεί στην Λίβερπουλ, σύμφωνα με τον νέο του συμπαίκτη και αρχηγό του στην Εθνική Ολλανδίας, Βίρτζιλ φαν Ντάικ.

Φαν Ντάικ: «Ο Γκάκπο θα χρειαστεί υπομονή και χρόνο»

Ο Κόντι Γκάκπο ολοκλήρωσε την Τετάρτη την μετακίνησή του από την PSV Αϊντχόφεν, αξίας 37 εκατομμυρίων λιρών αρχικά, που ενδεχομένως να φτάσει τα 44 εκατομμύρια λίρες με τα μπόνους. Ο 23χρονος, ο οποίος σημείωσε εννέα γκολ και μοίρασε 12 ασίστ στα 14 παιχνίδια του στην Eredivisie την φετινή σεζόν, ήταν παρών στην αναμέτρηση της Λίβερπουλ με την Άστον Βίλα το βράδυ της Παρασκευής.

Αλλά ο Φαν Ντάικ ζήτησε υπομονή σχετικά με τον Γκάκπο:

Ο ίδιος δήλωσε: "Ελπίζω ότι (θα φέρει) πολλά.

Καλός παίκτης, καλό παιδί. Ξέρω πώς είναι να έρχεσαι τον Ιανουάριο. Πρέπει να του δώσουμε χρόνο και είμαι πολύ σίγουρος ότι οι οπαδοί της Λίβερπουλ θα του δώσουν αυτόν τον χρόνο.

Είμαστε οικογένεια και οι πραγματικοί που πάντα τον υποστηρίζουμε ό,τι κι αν συμβεί. Πρέπει να κρατήσει το κεφάλι του κάτω ό,τι και να συμβεί, να παλέψει, να απολαύσει τη στιγμή και να είναι σημαντικός για την ποδοσφαιρική ομάδα".

Ο Γκάκπο ήταν ένα από τα αστέρια που ξεχώρισαν από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Αγωνίζεται μαζί με τον Φαν Ντάικ για την Ολλανδία.

Αλλά ο αμυντικός επέμεινε ότι δεν έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Γκάκπο να μετακομίσει στη Λίβερπουλ.

Είπε: "Νομίζω ότι αυτό είναι υπερβολή. Μίλησα μαζί του και μπορώ να πω μόνο καλά πράγματα.

Αν ήμουν εγώ, ήταν μια εύκολη απόφαση και δεν χρειαζόταν να τον πείσω. Αν υπήρχαν ερωτήσεις που μου έκανε, του έδωσα την ειλικρινή απάντηση. Είμαι πολύ χαρούμενος που είναι εδώ".