Κορμπεράν: Πως πυροδότησε... επανάσταση στην Γουέστ Μπρομ

Ο Κάρλος Κορμπεράν έχει αναγεννήσει τη Γουέστ Μπρομ με την οποία μετρά 7 νίκες στα πρώτα του 9 ματς και ο ρεπόρτερ της αγγλικής ομάδας, Ελάιας Μπούρκε μιλά αποκλειστικά στο fosonline.gr για τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού. 

Κορμπεράν: Πως πυροδότησε... επανάσταση στην Γουέστ Μπρομ

Ο Κάρλος Κορμπεράν πέρασε μόλις λίγες εβδομάδες στον πάγκο του Ολυμπιακού προτού δώσει την σκυτάλη στον Μίτσελ. Δεν άργησε όμως να βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του καθώς ανέλαβε τις τύχες της Γουέστ Μπρομ η οποία μετρούσε μόλις μια νίκη στις 16 πρώτες αγωνιστικές της Championship.

Κι αν στον Πειραιά κατάφερε να φθάσει μόλις σε δύο νίκες σε 11 ματς (ακόμη δύο είχε στην διαδικασία των πέναλτι), στο Δυτικό Μπρόμγουιτς ο Κορμπεράν πυροδότησε... επανάσταση. Αυτό διότι μετά την ήττα στο παρθενικό του ματς στον πάγκο της Γουέστ Μπρομ ακολούθησε ένα σερί πέντε νικών ενώ στα τελευταία 8 ματς έχει οδηγήσει την ομάδα του σε 7 νίκες, έχοντας μάλιστα δεχθεί μόλις 2 γκολ στο ίδιο διάστημα.

Το fosonline.gr ήρθε σε επαφή με τον ρεπόρτερ της Γουέστ Μπρομ στην The Athletic, Ελάιας Μπούρκε προκειμένου να σκιαγραφήσει αυτούς τους πρώτους μήνες της παρουσίας του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού στην Αγγλία.

Τι συνθήκες συνάντησε ο Κορμπεράν όταν ανέλαβε την Γουέστ Μπρομ;

Η Γουέστ Μπρομ βρισκόταν σε δύσκολη στιγμή όταν ανέλαβε ο Κορμπεράν. Είχε αγωνιστεί στο πρώτο τέταρτο της σεζόν υπό τον πρώην προπονητή της Premier League, Στιβ Μπρους, κατακτώντας μόνο μία νίκη στο πρωτάθλημα υπό την καθοδήγησή του. Οι παίκτες είχαν χαμηλή αυτοπεποίθηση και το χάσμα μεταξύ των οπαδών και του συλλόγου ήταν τόσο άσχημο όσο δεν θυμάμαι. Ήταν μια δύσκολη περίοδος για όλους τους εμπλεκόμενους.

Πόσο γρήγορα άλλαξε την κατάσταση;

Σχεδόν αμέσως. Ο πρώτος του αγώνας ήταν μια εντός έδρας ήττα από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, κατανοητή δεδομένης της διαφοράς μεταξύ των ομάδων στον πίνακα της βαθμολογίας εκείνη την εποχή, αλλά άλλαξε την τύχη τους αμέσως μετά. Οδήγησε τον σύλλογο σε ένα νικηφόρο σερί πέντε αγώνων, ενώ έχει κερδίσει τα 6 από τα 7 τελευταία του.

Πώς το έκανε; Ποιες αλλαγές έκανε;

Επανέφερε αρκετούς παίκτες που είχαν πέσει σε δυσμένεια υπό τον προηγούμενο προπονητή, δίνοντάς τους νέα πνοή και επιτρέποντάς τους να εντυπωσιάσουν τους προπονητές σαν να ήταν νέες μεταγραφές - κάτι που αποδείχθηκε απόλυτα επιτυχημένο. Από τακτική άποψη έχει κάνει κάποιες ενδιαφέρουσες καινοτομίες και έχει ανεβάσει την πίστη μέσα στους παίκτες σε νέο επίπεδο.

Ποια ποδοσφαιρική φιλοσοφία παρουσιάζει στο γήπεδο;

Είναι ένας μάνατζερ με ισχυρές αρχές όσον αφορά την σκληρή δουλειά και την δέσμευση. Εάν οι παίκτες δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα της προσπάθειάς του, απλά δεν θα παίξουν. Είναι επίσης έξυπνος από άποψη τακτικής και προπονεί σωστά τους παίκτες σχετικά με τους ρόλους τους, διατηρώντας παράλληλα μια θετική προσωπική σχέση. Οι παίκτες ανταποκρίθηκαν καλά σε αυτό.

Πώς τον αντιμετωπίζουν τα μέσα ενημέρωσης και οι οπαδοί;

Υπέροχα. Βρίσκεται σε μια ισχυρή περίοδο και οι οπαδοί και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης είναι πολύ ευγενικοί μαζί του μέχρι στιγμής.

Μπορεί να οδηγήσει την Γουέστ Μπρομ στην άνοδο στην Premier League;

Ίσως η ευκαιρία της αυτόματης ανόδου (σ'.σ'. οι δύο πρώτες ομάδες κερδίζουν αυτόματα την άνοδο) να είναι πλέον ένα βήμα παραπάνω, αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος για τον οποίο η Γουέστ Μπρομ δεν μπορεί να τερματίσει στις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ (θέσεις 3-6) και να κάνει μια δυνατή πορεία από εκεί και πέρα.