Αλεξάνταρ Μίτροβιτς: Καλύτερος Σέρβος ποδοσφαιριστής για το 2022

Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς της Φούλαμ αναδείχτηκε καλύτερος Σέρβος ποδοσφαιριστής της χρονιάς.

Αλεξάνταρ Μίτροβιτς: Καλύτερος Σέρβος ποδοσφαιριστής για το 2022

Τον τίτλο του καλύτερου Σέρβου ποδοσφαιριστή της χρονιάς εξασφάλισε ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς της Φούλαμ, ο οποίος συγκέντρωσε τις περισσότερες προτιμήσεις στην ψηφοφορία της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της χώρας του.

Ο επιθετικός των Λονδρέζων εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του στο 2022 και προσέφερε τα μέγιστα ώστε οι «κότατζερς» να κερδίσουν την επιστροφή τους στα «σαλόνια» της Premier League.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι την περασμένη αγωνιστική περίοδο ο διεθνής άσος κατέγραψε 43 γκολ και 7 ασίστ σε 46 εμφανίσεις του σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την τρέχουσα σεζόν μετράει μέχρι στιγμής 10 γκολ και 2 ασίστ σε 13 ματς του αγγλικού πρωταθλήματος.

Μάλιστα, ο διεθνής άσος συμπεριλήφθηκε και στην αποστολή του αντιπροσωπευτικού του συγκροτήματος για την τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στα γήπεδα του Κατάρ. Παρότι όμως βρήκε δύο φορές τον δρόμο για τα αντίπαλα δίχτυα στα τρία παιχνίδια που έδωσε η Σερβία στη φάση των ομίλων, δεν κατάφερε να κερδίσει και την πρόκριση στα νοκ άουτ του Μουντιάλ.

Υπενθυμίζεται ότι η Σερβία ήταν στο ίδιο γκρουπ με Βραζιλία, Ελβετία και Καμερούν.