Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-3: Επίθεση-«φωτιά»!

Μεγάλη νίκη για την Λίβερπουλ στην Boxing Day με 3-1 στην έδρα της Άστον Βίλα, της έκοψε τη φόρα. 

Άστον Βίλα-Λίβερπουλ 1-3: Επίθεση-«φωτιά»!

Ιδανική Boxing Day για την Λίβερπουλ με που εξαιρετική επιθετική παρουσία νίκησε εκτός έδρας της Άστον Βίλα με 3-1 και σταμάτησε την πολύ καλή πορεία που είχε μετά την αλλαγή προπονητή της. Και έτσι βρίσκεται στην έκτη θέση η Λίβερπουλ στοχεύοντας σε καλύτερη συνέχεια.

H Λίβερπουλ βρήκε πολύ γρήγορα το γκολ, μόλις στο 5’ με τον Μο Σαλάχ που από κοντά αξιοποίησε την ασίστ του Ρόμπερτσον για το 0-1. Όλα ξεκίνησαν από το ωραίο γέμισμα του Άρνολντ. Για τον Σαλάχ ήταν το 55ο εκτός έδρας γκολ του με την Λίβερπουλ (έφτασε τον Μάικλ Όουεν) και έπιασε τον Κένι Νταλγκλίς στην 7η θέση των σκόρερ όλων των εποχών με 172 γκολ, ενώ ο Ρόμπερτσον έφτασε στις 54 ασίστ, περισσότερες από κάθε άλλον αμυντικό στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ. Στο 9’ ο Μπέιλι δεν μπόρεσε να νικήσει τον Άλισον και στο 17’ η ομάδα του Ονάι Έμερι είχε ευκαιρία για να ισοφαρίσει με τον Γουότκινς, ενώ απείλησε και σε άλλες περιπτώσεις, την ώρα που η Λίβερπουλ προσπαθούσε να διατηρήσει τον έλεγχο παίζοντας γρήγορα στην κόντρα. Σταδιακά πήρε τα ηνία, είχε ευκαιρίες κυρίως με τον Νούνιες, αλλά και τον Σαλάχ και έφτασε στο δεύτερο τέρμα στο 37’ με τον Φαν Ντάικ που βρέθηκε στην περιοχή και με γυριστό σουτ νίκησε τον Όλσεν. Μετά από κόρνερ, σύγχυση και πάσα του Σαλάχ.

Στο 47' δεν μέτρησε γκολ της Βίλα για οφσάιντ. Η Λίβερπουλ είχε πλέον και το ψυχολογικό προβάδισμα για να παίξει όπως ακριβώς θα ήθελε για να πάρει ένα σημαντικό τρίποντο αναρρίχησης στη βαθμολογία. Στο 51’ ο Σαλάχ δεν μπόρεσε μόνος του να πλασάρει τον Όλσεν που απέκρουσε με το πόδι. Και στο 52’ το σουτ του Φαμπίνιο έφυγε λίγο έξω. Όμως στο 59’ οι γηπεδούχοι ξαναμπήκαν στο ματς, με ωραία κεφαλιά του Γουότκινς στη γωνιά του Άλισον μετά από σέντρα του Λουίζ. Η Βίλα προσπάθησε να πιέσει, με την Λίβερπουλ να χάνει μεγάλη ευκαιρία με τον Νούνιες στο 76’ και να βρίσκει το τρίτο γκολ πάλι σε αντεπίθεση, με σκόρερ τον Στέφαν Μπάιτσετιτς στο 81’.

Άστον Βίλα: Όλσεν, Γιανγκ, Κόνσα, Μινγκς, Ντίνιε, ΜακΓκιν, Καμαρά (86' Κοουτίνιο), Ντάγκλας Λουίς, Μπέιλι (86' Ντεντόνκερ), Μπουέντια (86' Ινγκς), Γουάτκινς

Λίβερπουλ: Άλισον, Άρνολντ (79' Γκόμεζ), Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον , Χέντερσον (78' Μπάιτσετιτς), Φαμπίνιο, Τιάγκο Αλκάνταρα (66' Κεϊτά), Σαλάχ, Τσάμπερλεϊν (67' Έλιοτ), Νούνιες (88' Ντοκ)