Μπράιτον: Ο Ντε Τζέρμπι θα ρωτήσει τον Μακ Άλιστερ ποια είναι η αγαπημένη του θέση όταν επιστρέψει

Ο Αλέξις Μακ Άλιστερ θα ερωτηθεί από τον προπονητή της Μπράιτον, Ρομπέρτο Ντε Τζέρμπι σε ποια θέση προτιμά να αγωνίζεται όταν επιστρέψει από τις διακοπές δύο εβδομάδων μετά την κατάκτηση του Μουντιάλ με την Αργεντινή.

Μπράιτον: Ο Ντε Τζέρμπι θα ρωτήσει τον Μακ Άλιστερ ποια είναι η αγαπημένη του θέση όταν επιστρέψει

Ο Μακ Άλιστερ έχει παίξει για την Μπράιτον φέτος σε ρόλο βαθιά τοποθετημένου μέσου μαζί με τον Μοΐζες Καϊσέδο του Εκουαδόρ, αλλά ο Λιονέλ Σκαλόνι τον χρησιμοποίησε πιο μπροστά για την Αργεντινή, σε μια θέση όπου ο 23χρονος πρωταγωνίστησε στο Κατάρ.

Ο Ντε Τζέρμπι δήλωσε στην Athletic: "Ο Αλέξις μπορεί να παίξει οπουδήποτε στο γήπεδο. Δεν ξέρω αν είναι καλύτερος ως πλέι μέικερ ή 20 μέτρα πιο μπροστά.

Θα ήθελα να του μιλήσω όταν επιστρέψει. Μου αρέσει πολύ στην άλλη θέση (βαθύτερα). Μίλησα με τον πατέρα του (Κάρλος) τις προάλλες και μου είπε ότι προτιμά τη θέση που παίζει στην Αργεντινή, αλλά σε αυτή τη θέση έχουμε τον (Άνταμ) Λαλάνα και ο Λαλάνα είναι δάσκαλος.

Αν μια ομάδα θέλει να γίνει μεγάλη, η ποιότητα πρέπει να είναι πιο πίσω. Για μένα ο μέσος μπορεί να παίξει στην αμυντική γραμμή, γιατί φέρνει περισσότερη ποιότητα".

Ο Μακ Άλιστερ εντυπωσίασε στην Αργεντινή με το συνδυαστικό του παιχνίδι με τον Λιονέλ Μέσι. Συμμετείχαν και οι δύο στην κίνηση για το γκολ του Άνχελ Ντι Μαρία στην νίκη της Κυριακής στα πέναλτι στον τελικό του Μουντιάλ με την Γαλλία.

Ο Ντε Τζέρμπι δήλωσε: "Ο Μέσι και ο Μακ Άλιστερ μιλούν την ίδια (ποδοσφαιρική) γλώσσα και ο Μέσι καταλαβαίνει πολύ καλά την ποιότητα του Αλέξις. Αν παρακολουθήσετε το παιχνίδι, ο Μέσι έψαχνε πολλές φορές τον Αλέξις και έκαναν πολλές πάσες ο ένας στον άλλον. Ο Αλέξις έδινε πάντα πίσω στον Μέσι μια καθαρή πάσα".